spot_imgspot_img

Energieneutraal wonen op fabrieksterrein van Hero Breda

De oude Hero fabriek in Breda krijgt een nieuwe functie. Het braakliggende terrein maakt plaats voor een nieuwe woonwijk. Het bouwproject zal een erg groene wijk opleveren waar mensen autovrij kunnen wonen.

Hero fabriek

De oude Hero fabriek levert een mooie locatie op waar veel huizen gebouwd kunnen worden. De rijke geschiedenis van de fabriek wordt dan ook meegenomen in de plannen. Al in 1930 werd er frisdrank geproduceerd op dit fabrieksterrein.

Na de oorlog was het een erg bekende plek. Perl werd in Breda gefabriceerd en gebotteld. Dit was een erg populair appelsapmerk. In de volgende decennia zijn er allerlei merken en veel flesjes frisdrank voorbij gekomen.

Historie

Om deze historie te eren wordt het fabrieksterrein zo veel mogelijk benut in de originele staat. Zo worden de oude lijnen van de fabriek gebruikt in de bouwrichting. Er zijn meerdere lijnen in verschillende richtingen. De huizen zullen grotendeels in lijn komen te liggen met de oude plattegrond.

Woonwijk

De nieuwbouwwijk zal een groot aanbod van verschillende huizen bieden. Er zullen ongeveer 350 huizen gebouwd worden. Naast de woningen wordt het een bruisende wijk waar iedereen terecht kan. Hero Breda krijgt een eigen huisartsenpraktijk en meerdere horecagelegenheden.

Breda is momenteel druk bezig met het ver-groenen van de stad. Dit bouwproject zal daar ook een aandeel in hebben. Op duurzaam gebied maar ook in hoeveelheid natuur. Zo is het de bedoeling dat de woningen energieneutraal en gasloos zijn. Daarnaast wordt het gebied autoluw. De natuur wordt gerealiseerd aan de hand van een park in het hart van de woonwijk. Verder wordt de gehele wijk omringt door een groene randweg.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
matige regen
9.6 ° C
10 °
8.9 °
88 %
9.1kmh
84 %
ma
10 °
di
7 °
wo
7 °
do
5 °
vr
7 °
spot_imgspot_img