spot_imgspot_img

Het wordt een bewolkte dag vandaag met enkele lichte regenbuien

Vanochtend wordt de lucht gedomineerd door een uitgestrekt wolkendek, vergezeld van verspreide regenbuien. Vooral in de oostelijke regio’s bestaat de kans op intensievere buien, waarbij onweer niet uitgesloten is. De zuidelijke windrichting zal geleidelijk draaien naar het zuidwesten, en de windsnelheid neemt toe tot matig. Langs de zuidwestkust wordt een vrij krachtige wind verwacht.

Buien en zonneschijn

Tijdens de middag blijft het midden en oosten van het land overwegend bewolkt, met aanhoudende buien. In de oostelijke en zuidoostelijke gebieden kan het plaatselijk zelfs onweren. Later op de middag zullen deze buien zich oostwaarts verplaatsen, waardoor de zon een kans krijgt om door te breken. De maximale temperatuur varieert tussen 21°C aan de kust en 24°C in het zuidoosten. Een zuidwestelijke tot westelijke wind zal waaien, matig boven land en vrij krachtig langs de kust.

Naarmate de avond nadert, zal het weer zich stabiliseren. Droge omstandigheden zullen heersen in het hele land, terwijl de zon aanvankelijk nog aanwezig is. De zuidwestenwind behoudt zijn matige kracht, met een vrij krachtige intensiteit langs de kust en zelfs mogelijk krachtig langs de westkust, waarbij windkracht 6 bereikt kan worden.

Toenemende bewolking

Gedurende de komende nacht zal er aanvankelijk slechts dunne, hoge bewolking aanwezig zijn. Naarmate de nacht vordert, zullen dikkere wolkenvelden zich ontwikkelen, vooral boven het noordwesten en Limburg. Ondanks deze ontwikkeling blijft het droog, en de minimumtemperatuur wordt geschat op ongeveer 15°C. Een vrij krachtige zuidwestenwind zal aan de kust voelbaar zijn, terwijl elders een zwakkere windwaaiing wordt verwacht.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img