spot_imgspot_img

Er is hitte op komst, maar de Kuil moet zonder badmeester dicht blijven

PRINSENBEEK – Het is altijd een grote uitdaging voor de Kuil in Prinsenbeek: Genoeg vrijwilligers regelen om te kunnen openen. Deze week blijkt dat weer enorm lastig. Zonder badmeester moet De Kuil de deuren gesloten houden, ook bij hoge temperaturen.

De Kuil in Prinsenbeek is met spoed op zoek naar vrijwillige badmeesters. Want het wordt enorm warm deze week, maar de Kuil heeft momenteel geen badmeester die deze dagen aanwezig kan zijn. En zonder badmeester moet de Kuil gesloten blijven. Dat zijn nu eenmaal de regels. “Wie is er in het bezit van de vereiste diploma’s en kan ons de komende week een dag of dagdeel komen helpen zodat we open kunnen?” is dan ook de oproep van De Kuil.

Het probleem is voor De Kuil niet nieuw. De zwemplas heeft moeite om het rooster voor de zomer rond te krijgen met enkel vrijwilligers. “We hebben elke dag een aantal toezichthouders, een badmeester en een coördinator nodig. Dan heb je al zes mensen per dag nodig, en dan staan er ook nog 1 of 2 mensen in de kiosk om bezoekers van wat lekkers te voorzien,” legt Sylvia Vincenten uit. “Dus ja, we zijn sterk afhankelijk van vrijwilligers, want alleen met onze werkgroep kunnen wij het zwembad niet draaiend houden.”

Het grootste probleem zit altijd bij het tekort aan badmeesters. Badmeesters moeten minimaal 18 jaar oud zijn en minimaal zwemvaardigheid 1 of 2 hebben, of bewezen vaardigheden op het gebied van reddend zwemmen. Wie aan die eisen voldoet en wil helpen bij De Kuil, wordt gevraagd te mailen naar vrijwilligers@dekuilprinsenbeek.nl.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img