spot_img

Fabrieksterrein tot nieuwe stadswijk voor woningen in Blossem Breda

In Breda zijn er op het moment allerlei bouwprojecten aan de gang om meer woonvoorzieningen te bieden. Zo ook het project Blossem Breda. Hier wordt een voormalige fabriek verbouwd tot een mooie nieuwe woonwijk. De 5,2 hectare van het fabrieksterrein zal op de schop gaan en ruimte maken voor een groot aantal woonruimtes.

Historie

De fabriek zal voor veel inwoners van Breda bekend staan als de Nibb-it fabriek. De chipsfabriek heeft echter nog een ouder verleden. In het begin van de 20e eeuw werd de fabriek al gebruikt voor conserven.

Het pand staat inmiddels al meer dan tien jaar leeg. Vanaf 2007 werd de fabriek niet meer gebruikt en begon deze te vervallen. De aanpak van dit gebouw biedt dan ook veel mogelijkheden voor Breda.

Indeling

Het bedrijventerrein zal niet alleen ruimte maken voor woningen. Breda is de afgelopen jaren druk bezig met een groenere stad, dit bouwproject is hier een onderdeel van. Met een focus op meer groen zal er een buurtpark op het terrein gebouwd worden. Naast een eigen park zal de woonwijk ook voorzien zijn van een klein winkelcentrum.

Blossem Breda zal een uiteenlopende serie huizen bouwen. Hierbij is het doel om een brede doelgroep aan te trekken en een gevarieerde woonwijk te creëren. Zo zal de wijk bestaan uit koop- en huurwoningen. Waar zowel sociale huurwoningen tussen zullen zitten als woningen in een hogere prijsklassen. Er zullen zo’n 600 woningen neergezet worden op deze locatie aan de rand van het centrum.

Planning

Het bouwproject is in de zomer van 2020 opgezet. In de maanden hierna is een daadwerkelijk bouwplan opgesteld in overleg met deskundigen en omwonenden. Inmiddels, ongeveer anderhalf jaar later, is het plan volledig af. Naar verwachting zal eind dit jaar de bouw van het project van start kunnen gaan. De oplevering van de eerste huizen staat gepland voor 2023.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen