spot_imgspot_img

Fietsenstalling Stekelenburgplein wordt vervangen door groen

TILBURG – Op maandag 5 augustus verdwijnt de fietsenstalling aan het Burgemeester Stekelenburgplein in Tilburg. De beslissing om deze stalling te verwijderen komt na langdurige discussies over de rommelige staat ervan. De ruimte die vrijkomt, zal worden omgevormd tot groenvoorziening. Fietsen en scooters die op 5 augustus nog in de stalling staan, zullen worden verwijderd.

Centraal Station Tilburg

Treinreizigers kunnen gebruik maken van nieuwe fietsenstallingen bij Centraal Station Tilburg, waar de eerste 24 uur gratis zijn. Na deze periode geldt een tarief van 1,35 euro per dag. Het beleid heeft ertoe geleid dat veel mensen hun fiets nog steeds gratis parkeren op het Stekelenburgplein.

Gratis parkeertijd

Al drie jaar lang pleit de gemeente Tilburg bij het spoorbedrijf voor een verlenging van de gratis parkeertijd bij de nieuwe stallingen, van 24 naar 72 uur. Tot op heden heeft dit verzoek nog geen gehoor gevonden.

Groene ruimte

Zowel de gemeenteraad als lokale ondernemers hebben lang aangedrongen op het verwijderen van de tijdelijke fietsenstalling bij het station. De overvloed aan fietsen was een bron van ergernis; zij zien liever een groene invulling van deze ruimte, zoals oorspronkelijk gepland.

Fietsenstallingen in Tilburg

Naast de fietsenstalling aan de Burgemeester Brokxlaan, die van 07.00 tot 01.00 uur geopend is, zijn er stallingen aan de Spoorlaan en bij de LocHal aan de achterzijde van het station. De eerste 24 uur kunnen fietsen hier gratis gestald worden met een OV-chipkaart of leenpas.

Scooters en deelfietsen

In de maand augustus zullen de groene vakken op het Stekelenburgplein naast Kiss&Ride beschikbaar zijn voor de parkeerbehoefte van deelscooters en deelfietsen. Voor bromfietsen en scooters komen er ook nieuwe plekken beschikbaar in de fietsenstalling van parkeergarage Zwijsen.

Deel artikel

Meer over

Net binnen

Nieuws Vandaag
Nederland
bewolkt
17.5 ° C
19.5 °
16.7 °
87 %
6.5kmh
98 %
di
17 °
wo
21 °
do
24 °
vr
27 °
za
27 °
spot_imgspot_img