spot_imgspot_img

Fietsenstallingen met ruim 1.200 plaatsen bij NAC Breda

De gemeente Breda heeft vandaag aangekondigd dat er bij het Rat Verlegh stadion fietsenstalling worden geplaatst. De nieuwe stallingen bieden ruimte voor meer dan 1.200 fietsen en zijn voornamelijk bedoeld om te voorzien in de behoefte aan fietsparkeerplekken tijdens voetbalwedstrijden.

De behoefte aan fietsenstallingen bij het stadion was groot, aangezien fietsen vaak in het groen werden geparkeerd of uitgangen blokkeerden. Daarom is er in het bestuursakkoord opgenomen dat er meer fietsparkeerplekken moeten komen.

Nieuwe fietsenstallingen

Het Parkeerbedrijf van de gemeente plaatste afgelopen najaar al een pop-up fietsenstalling bij het stadion, wat zo goed beviel dat er nu is besloten om tot de zomerstop twee semipermanente stallingen bij het stadion te plaatsen.

De grootste stalling bevindt zich bij de Stada-ingang en biedt plaats aan ruim 800 fietsen. Als er geen wedstrijden zijn, kunnen fietsen ook hier worden gestald, maar dan zonder toezicht. Tot de zomerstop wordt er gekeken naar de juiste locatie en inrichting, waarna deze stalling waarschijnlijk een permanente plek bij het stadion krijgt.

De tweede fietsenstalling bevindt zich aan de andere kant van het stadion bij P3 en biedt ruimte voor meer dan 400 fietsen. Deze stalling is zo ontworpen dat hij makkelijk op- en afgebouwd kan worden, zodat de parkeerplaats buiten wedstrijden om voor auto’s gebruikt kan blijven worden. Voor het volgende seizoen wordt er nog gekeken naar de beste (semi)permanente oplossing hiervoor, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de ervaringen die nu worden opgedaan.

Gratis fietsenstalling

Het gebruik van de nieuwe fietsenstallingen bij het stadion is gratis. Medewerkers van het Parkeerbedrijf scannen de fietsen en het toezicht wordt samen met stewards van NAC gedaan.

Wethouder Jeroen Bruijns, Parkeren en NAC, benadrukte het belang van veilig fietsen naar het stadion: “Supporters moeten op de fiets naar het stadion kunnen gaan. Je fiets veilig wegzetten hoort daar gewoon bij. We hebben daarom samen met NAC ons best gedaan om snel voor stallingen met toezicht te zorgen. Vrijdag is alles al klaar voor NAC – FC Den Bosch.”

Kortom, met de nieuwe semipermanente fietsenstallingen bij het Rat Verlegh stadion biedt de gemeente Breda een veilige en gratis parkeerplek voor fietsers.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img