spot_imgspot_img

Fietstunnel onder snelweg A58

De fietstunnel onder snelweg A58 die het Liesbos met de buurtschap Lies verbindt, stond al anderhalve week onder water. Maar vandaag is er goed nieuws: de fietstunnel en voetgangerstunnel zijn sinds vandaag weer open! Meerdere wandelaars en fietsers hebben er al gebruik van gemaakt.

Het was een vervelende situatie, want de fietstunnel was volledig ontoegankelijk geworden door het vele water. De verlichting werkte nog wel, maar wie de afzettingen negeerde, haalde onvermijdelijk een nat pak. De tunnel is eigendom van Rijkswaterstaat, maar het onderhoud is de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Volgens een woordvoerster van het stadskantoor was de wateroverlast veroorzaakt door een defecte pomp. Om die reden hebben ze de tunnel aan beide zijden afgezet. Er kan sprake zijn van een gesprongen zekering of van een kabelbreuk of -storing door graafwerkzaamheden op het terrein. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de oorzaak precies was.

Fietsers, voetgangers en busreizigers moesten omlopen via de Moerdijkse Postbaan en dat was een behoorlijke omweg. Maar nu de tunnel weer open is, kunnen ze weer snel en veilig hun weg vervolgen.

Het is goed om te zien dat de tunnel na anderhalve week weer open is. Het was natuurlijk vervelend voor de mensen die van de tunnel afhankelijk zijn, maar door snel handelen van de gemeente is het probleem gelukkig opgelost. Hopelijk blijft de tunnel nu voorlopig droog en toegankelijk voor alle gebruikers.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img