spot_imgspot_img

Flexibele bomen op Chassé Promenade in Breda

Breda, een stad die bekendstaat om zijn groene omgeving, zet een grote stap voorwaarts in de vergroening van zijn binnenstad met de introductie van flexibele bomen op de Chassé Promenade. Deze nieuwe toevoeging aan het stadslandschap is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit. Bezoekers van de promenade kunnen nu zelfs de namen van de verschillende boomsoorten ontdekken dankzij de nieuwe naambordjes. Laten we eens kijken naar deze opmerkelijke transformatie en hoe het bijdraagt aan Breda’s streven naar een “Stad in een Park”.

Vergroening

Breda maakt gestaag vorderingen in zijn inspanningen om een “Stad in een Park” te worden, en de recent geopende Chassé Promenade is een belangrijke mijlpaal in dit streven. Dankzij een samenwerking tussen de gemeente Breda en Zoontjens Boomprojecten is het nu mogelijk om 40 bomen in boombakken van Flexibilitree te plaatsen op deze bijzondere locatie in de binnenstad. Voorheen was het planten van bomen in de grond geen optie vanwege de aanwezigheid van een ondergrondse parkeergarage, maar de flexibele boombakken bieden een innovatieve oplossing.

Flexibilitree, een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in flexibele boomsystemen, heeft de ideale oplossing geboden voor de uitdagingen van de Chassé Promenade. De boombakken van Flexibilitree zijn ontworpen om bomen te laten groeien in stedelijke omgevingen waar traditionele aanplant niet mogelijk is. Door gebruik te maken van een innovatieve mix van technologie en groenontwerp, bieden deze boombakken de nodige ruimte en groeimogelijkheden voor verschillende boomsoorten.

Flexibele bomen

De toevoeging van de flexibele bomen heeft de Chassé Promenade getransformeerd tot een groen schouwspel dat het hele jaar door van kleur verandert. Bezoekers kunnen nu genieten van de verscheidenheid aan boomsoorten, variërend van majestueuze eiken tot sierlijke esdoorns en kleurrijke kastanjebomen. De naambordjes die aan elke boom zijn bevestigd, bieden niet alleen educatieve informatie, maar stellen ook mensen in staat om een persoonlijke band te vormen met de natuurlijke omgeving.

Het realiseren van een flexibel park is een belangrijke stap in het verwezenlijken van Breda’s ambitie om een “Stad in een Park” te worden. Het concept van een flexibel park omvat het creëren van groene ruimtes in de stad die zich kunnen aanpassen aan veranderende behoeften en omstandigheden.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
16 ° C
18.4 °
15.1 °
84 %
6.2kmh
89 %
wo
17 °
do
17 °
vr
19 °
za
16 °
zo
18 °
spot_imgspot_img