spot_imgspot_img

Fris met buienkansen en een winters getint weekend

Vanmorgen overal grotendeels bewolkt, enkel in het uiterste zuidoosten kans op wat meer opklaringen. Vandaar dat daar de temperaturen ook lager liggen, lokaal vriest het daar. In de rest van het land liggen de temperaturen tussen 3°C en 6°C, met de hoogste waarden in het noordwesten.

Lichte regenbuien vanuit het noordwesten

Onder invloed van de noordwest stroming trekt er in de voormiddag een band van buien over Nederland. Iets na de middag trekt de buienband via het zuidoosten weg, maar dan neemt de kans op nieuwe buien vanuit het noordwesten toe. De hoeveelheid buien zal beperkt blijven, maar bij de buien zijn er stevige windstoten mogelijk aan de kust. Vanaf de middag ook meer kans op opklaringen. Dit al met temperaturen van tussen 7°C en 9°C. In het uiterste zuidoosten kouder.

Lokaal smeltende sneeuw in het weekend

Morgenochtend wederom buienkansen. Die buien kunnen in het binnenland ook wat smeltende sneeuw bevatten. Maar voor grotere kansen op smeltende sneeuw zullen we naar het weekend moeten kijken. Een klein lagedrukgebied gevuld met koude lucht komt dan in de buurt van Nederland te liggen. Dit zal koude en wisselvallige omstandigheden opleveren met vooral in de avond, nacht en ochtend kans op smeltende sneeuw. In de Limburgse heuvels en de Ardennen kans op een sneeuwdek. De exacte details zijn nog onzeker, daar zal de komende dagen meer duidelijkheid over komen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img