Frisse en bewolkte dag met mist in het zuiden

Bouw Breda

Gisteren waren er vooral in het uiterste zuiden en zuidoosten enkele opklaringen mogelijk. Die opklaringen bleven ook gedurende de nacht aanwezig waardoor de temperatuur daar flink kon dalen. Vanochtend liggen de temperaturen daar onder het vriespunt, lokaal in het zuidoosten zelfs richting -4°C.

Lage maximumtemperaturen door veel bewolking

In de rest van het land liggen de temperaturen vanochtend tussen 0°C en 3°C, op de Wadden eerder richting 5°C. In het midden en noorden is het wederom zwaarbewolkt. In het zuiden vanochtend lokaal mistig, met niet meer dan 100m zicht. Die mist kan ook aanvriezen, wat voor mooie rijp kan zorgen, maar anderzijds ook voor gladde wegen. De mist blijft waarschijnlijk de hele voormiddag hangen, vanaf de middag lost deze deels op, maar boven de mist vormt zich dan een dikke laag wolken. De temperaturen stijgen daardoor niet veel verder dan 1-2°C in het zuiden. In de rest van het land liggen de maxima rond 4°C, wat lager is dan normaal in dit jaargetijde. Er staat een lichte wind uit veranderlijke richting en het blijft droog.

Morgenochtend nog kans op vorst in het zuidoosten, lokaal kan het daar ook wat motsneeuwen, dat levert echter hooguit een halve centimeter sneeuw op. Ook morgen verloopt overal volledig grijs met temperaturen rond 5°C. Donderdag trekt er een lichte storing over, met daarachter opklaringen en temperaturen rond 8°C. Vrijdag droger, maar bewolkt.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen