Gazpacho koude spaanse soep

Gazpacho koude spaanse soep

Dit traditioneel Spaanse voorgerecht wordt in Spanje vooral gegeten tijdens de warme zomermaanden. Gazpacho is een volle soep en verschilt van andere soepen omdat deze authentieke soep koud wordt gegeten. De soep wordt gemaakt door verse tomaten te pureren en goed in balans te brengen met de juiste hoeveelheid vocht. Je kan deze tomatensoep af laten koelen en meteen eten of je kan er voor kiezen eerst nog andere verse groenten en croutons toe te voegen. Naast tomaten en andere groenten wordt er in de soep knoflook en ui verwerkt. Samen met de kruiden en groenten vormen deze sterke ingrediënten de pure Mediterraanse smaak. Zelf verse gazpacho maken vergt niet veel tijd of moeite. Probeer zelf eens deze vegetarische tomatensoep te maken en ontdek zelf waarom de Spaanse bevolking aan de Gazpacho de voorkeur geeft.

Ingrediënten:

– 450 gram tomaten
– 1 knoflookteentje gepeld
– 2 takjes perterselie
– 2 eetl tomatenpuree
– 1/4 komkommer
– 3 dl tomatensap
– 2 lente uitjes
– 1 kleine groene paprika
– 1 el citroensap
– 2 eetl olijfolie
– Beetje zout en peper

Bereidingswijze:

De tomaten even koken zodat je ze goed kunt ontvellen en pureren.
Alle benodigdheden toevoegen, door blender of met de staafmixer.
Af laten koelen. Smakelijk voorgerecht.

Door: Marie-Therese Brooijmans
Beeld:

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen