spot_imgspot_img

Deze partydrug wordt steeds meer gebruikt door jongeren

In lachgas zit 250 keer meer broeikasgassen als CO2. Ondanks lachgas schadelijk is voor het milieu, zijn er geen wettelijke beperkingen of geen regelgeving om dit tegen te gaan. Alle jaren stoten bedrijven al veel te veel lachgas uit zonder dat dit bekend was, wat maar weer aangeeft dat Nederland de opwarming van de aarde voor lief neemt.

Medische wereld

Het wordt door bedrijven gebruikt voor een grondstof voor plastic te maken in Nederland en in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld in gaspatronen voor slagroomspuiten. Oorspronkelijk wordt lachgas vroeger gebruikt door de tandarts en als een narcose middel in het ziekenhuis.

Neurologische schade van lachgas

Het kabinet wil de verkoop van lachgas aan minderjarigen gaan verbieden. Nu is wel bekent dat je longen kunnen bevriezen bij inname, een zuurstof tekort in de hersenen en hoofdpijn kan ontstaan. Ook kunnen de trommelvliezen bij verkoudheid springen. Maar dit zijn dan de gevaren op korte termijn. Het grote gevaar zit hem in de gevaren op de langere termijn.

De gevolgen hiervan kan hersenbeschadiging zijn. Dit is nog niet voor 100% bewezen, maar als er een hersenbeschadiging optreed kan er overal in je lichaam uitval zijn. Er kunnen ook geestelijke problemen optreden als depressie, angststoornis e.d. maar ook vroegtijdige dementie.

Pandemie

Zorgen om jongeren die tijdens de pandemie meer zijn gaan drinken en meer momenten lachgas zijn gaan gebruiken. Dit komt vooral door eenzaamheden en stress maar ook angst. Vragen over gebruik van lachgas? Neem dan contact op met medisch specialisten in je omgeving!

Lachgasgebruik bij jongeren

Het inhaleren van lachgas zorgt voor een korte, sterke roes en de gebruiker gaat zijn omgeving anders en kleurrijker zien. Ook klinken de geluiden anders waardoor je lacherig wordt. Maar na lang gebruik kan het dus je hersenen beschadigen en dan is het te laat en kunnen mensen je hooguit nog troosten.

Verkeersincidenten

Er zijn de laatste jaren tientallen doden en gewonden gevallen bij verkeersongelukken waarbij lachgas in het spel was.

De onderschatting van lachgasgebruik in het verkeer en de gevolgen ervan is nog groot. Er is de afgelopen jaren lachgas gevonden bij 1800 ongelukken met tientallen doden.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
9.2 ° C
9.5 °
8.9 °
87 %
12.6kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
6 °
vr
8 °
spot_imgspot_img