spot_imgspot_img

DPG Media bezorgt op Koningsdag geen papieren krant

Op Koningsdag zullen er geen papieren kranten worden bezorgd. Dit werd aangekondigd door DPG Media, de eigenaar van diverse krantentitels, waaronder Trouw, de Volkskrant en het AD. Ook NRC, eigendom van het Mediahuis, zal op deze dag geen papieren krant uitbrengen.

Het Financieele Dagblad, De Telegraaf en Het Parool doen dit al langer niet. Waarom worden er geen papieren kranten bezorgd op Koningsdag en wat zijn de gevolgen van deze beslissing?

Kranten bezorgd

DPG Media geeft aan dat het niet mogelijk is om op Koningsdag kranten te bezorgen in heel Nederland. Dit heeft vooral te maken met de vele vrijmarkten die op deze dag plaatsvinden. Hierdoor zijn delen van met name steden al vroeg in de ochtend niet bereikbaar voor transportwagens en hebben bezorgers moeite om alle adressen te bereiken. Het Parool heeft al eerder aangegeven op Koningsdag geen papieren krant meer te bezorgen, omdat veel plekken in de hoofdstad dan moeilijk bereikbaar zijn. Het is niet duidelijk of het besluit van DPG Media ook te maken heeft met het tekort aan krantenbezorgers of kostenbesparing.

Papieren krant

Voor veel lezers zal het verdwijnen van de papieren krant op Koningsdag wellicht geen groot probleem zijn. Steeds meer mensen lezen hun nieuws immers online via hun smartphone, tablet of computer. Toch zijn er ook nog veel mensen die de voorkeur geven aan het lezen van een papieren krant. Zij zullen op Koningsdag dus geen krant kunnen lezen, tenzij ze kiezen voor een digitale variant. Voor sommige krantenabonnees zal dit wellicht teleurstellend zijn.

Alternatieve nieuwsbronnen

Gelukkig hoeven lezers niet helemaal zonder nieuws te zitten op Koningsdag. DPG Media heeft aangegeven dat er wel online nieuwsverslaggeving zal plaatsvinden. Dit betekent dat abonnees hun dagelijkse portie nieuws kunnen krijgen via de website of app van hun krant.

Ook kunnen zij terecht bij andere online nieuwsbronnen, zoals NieuwsVandaag, Nu.nl, RTL Nieuws of de NOS. Daarnaast zullen diverse televisieprogramma’s aandacht besteden aan Koningsdag en het nieuws uit¬†jouw¬†regio dat daarmee gepaard gaat.

Andere feestdagen

Op andere feestdagen, zoals Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag, Hemelvaartsdag en de kerstdagen, is het al langer gebruikelijk dat er geen papieren krant wordt bezorgd. Ook dan worden lezers verwezen naar digitale alternatieven. Het is dus niet zo dat het verdwijnen van de papieren krant op Koningsdag een unieke gebeurtenis is.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img