Hoe gezond is de komkommer

Bewolking

Komkommer behoort tot de top 3 meest gekweekte groente in de wereld en staan bekend als één van de beste voedingsmiddelen voor je algemene gezondheid. Het is zelfs zo dat komkommer vaak wordt beschouwd als superfood.

Komkommer

De komkommer wordt wereldwijd gegeten als een verfrissende gezonde groente met weinig calorieën. Deze groente is dus zeer smaakvol die ook interessant is voor mensen die een dieet volgen, het verzadigingsgevoel is namelijk snel bereikt met als resultaat dat je minder gaat eten en waardoor je minder honger zal houden. Je kan er prima je dorst mee lessen en een komkommer staat gelijk aan een glas water.

Ook staat de komkommer bekent om zijn positieve effect op de huid en zo zou je de schijfjes kunnen gebruiken als je verbrand bent door de zon of om de wallen te verminderen onder de ogen.

Hoe gezond is de komkommer?

Komkommer bevatten niet alleen de belangrijke vitamines A, B en C, maar stimuleren ook nog eens het immuunsysteem. Met recht een supergroente dus! Ook komkommer is net als elke andere groente soort rijk aan voedingstoffen die je lichaam op honderden manieren ondersteunen.

Komkommer werkt tegen kanker

Komkommers bevatten lariciresinol, pinoresinol en secoisolariciresinol. Deze stoffen zijn in de afgelopen tijd veel onderzocht in verband met de verminderde kans op bepaalde kankersoorten als borstkanker, eierstokkanker, baarmoederkanker en prostaatkanker.

Diabetes

Het voorkomt en vermindert cholesterol wist je dat de sap van komkommer een hormoon bevat dat de alvleesklier nodig heeft om insuline te produceren? Dit schijn super goed te zijn voor diabetici. Ook heeft onderzoek bewezen dat er bepaalde bestanddelen in komkommer zijn die het cholesterolniveau helpen verlagen

Komkommer

Voorziet het lichaam van mineralen. Het lichaam wordt voorzien van huidvriendelijke mineralen: magnesium, kalium en silicium. Dit is ook meteen de reden waarom kuuroorden verschillende behandelingen aanbieden, die gebaseerd is op komkommer.

Komkommersap

De bloeddruk en kan zowel bij een te hoge als een lage bloeddruk verminderen. Ook is het gunstig voor diabetespatiënten. Is gunstig om je adem direct te verfrissen en eventueel ontstoken tandvlees te genezen. Je kan ook een schijfje komkommer op je tong brengen en vervolgens gedurende 30 seconden het schijfje met je tong tegen je verhemelte drukken. Op deze manier zullen de fytochemicaliën de bacteriën in je mond bestrijden die de oorzaak zijn van een slechte adem.

Komkommer gezond en gunstig voor je nieren

Komkommers houden je nieren in top vorm. Het vermindert namelijk het niveau van urinezuur in je lichaam, en dit is gunstig voor je nieren. Door al deze eigenschappen kun je zeggen dat komkommer gezond is.

Hoe bewaar ik Komkommer?

De komkommer is net als andere vruchtgroenten, gevoelig voor lage temperaturen, en die bewaar je het beste bij ca. 12 °C. Bewaar de komkommer niet in de koelkast want dan verstoor je de verdere rijping! Een komkommer blijft zo minstens een week goed.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen