spot_imgspot_img

Subsidieregeling geopend voor gezonde initiatieven in Breda

De gemeente Breda heeft deze week een veelbelovende subsidieregeling geïntroduceerd voor projecten die bijdragen aan het Bredase Leefstijlakkoord. Dit baanbrekende initiatief richt zich op preventie, met als doel ziekten te voorkomen door het bevorderen van een gezonde leefstijl, in plaats van deze te behandelen. Het streven is om de inwoners van Breda aan te moedigen gezonde keuzes te maken, met zowel de fysieke als mentale gezondheid in het vizier. In totaal is er maar liefst 365.000 euro beschikbaar gesteld voor deze subsidie.

Diverse gezondheidsthema’s

Het Bredase Leefstijlakkoord richt zich op verschillende belangrijke gezondheidsthema’s, waaronder mentale gezondheid, veilig en vitaal ouder worden, en het creëren van een gezonde omgeving op het gebied van sport, werk en kinderen.

Aanvragen van subsidie

Zowel de partners die zijn aangesloten bij het Bredaas Leefstijlakkoord als andere organisaties in de stad kunnen subsidie aanvragen voor hun activiteiten. Geïnteresseerde partijen hebben de mogelijkheid om hun aanvraag in te dienen tot en met 14 oktober 2023.

Deze nieuwe subsidieregeling biedt een waardevolle kans voor organisaties en instellingen in Breda om een positieve impact te hebben op de gezondheid van de inwoners en bij te dragen aan de totstandkoming van een gezonde generatie. Samen zetten we stappen in de richting van een gezondere toekomst voor Breda.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
lichte regen
2.3 ° C
3.4 °
0.3 °
92 %
7.5kmh
100 %
wo
4 °
do
3 °
vr
0 °
za
1 °
zo
-0 °
spot_imgspot_img