spot_imgspot_img

Het weer van vandaag: gladheid door sneeuwbuien, sneeuwresten en bevriezing

Vannacht trekken winterse buien over het land. Plaatselijk wordt het verraderlijk glad, en in hevige sneeuwbuien kan het zicht tijdelijk dalen tot minder dan 200 meter.

In Limburg kan het lokaal mistig zijn. De minimumtemperaturen variëren van +1°C vlak aan zee tot rond -7°C in het binnenland. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig, maar aan de kust waait een (vrij) krachtige noordwestenwind, met windkracht 5 tot 6.

Gladheid door sneeuwbuien

Vanochtend vallen nog enkele sneeuwbuien, maar vanuit het westen breekt de zon steeds vaker door. De wind waait matig uit het westen, aan de kust (vrij) krachtig met windkracht 5 tot 6. Het weernieuws in de middag wisselen flinke perioden met zon elkaar af. Het blijft droog. De middagtemperaturen variëren van het vriespunt in Zuid-Limburg tot 6°C vlak aan zee. De wind waait matig uit het westen, aan de kust (vrij) krachtig met windkracht 5 tot 6, en in het noordelijk kustgebied soms hard met windkracht 7.

Aanhoudende Gladheid

Vanavond zijn er opklaringen en blijft het droog. Lokale gladheid kan voorkomen door bevriezing van natte weggedeelten of resten sneeuw. De wind waait uit het westen en is matig, maar in het noordelijk kustgebied krachtig tot hard, met windkracht 6 tot 7.

Komende nacht blijft het droog, maar plaatselijk kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten of resten sneeuw. De minimumtemperaturen variëren van +4°C vlak aan zee tot -6°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig, af en toe krachtig aan de kust met windkracht 6.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
9.3 ° C
10.1 °
8.3 °
89 %
6kmh
97 %
wo
10 °
do
12 °
vr
7 °
za
7 °
zo
6 °
spot_imgspot_img