KNMI waarschuwt wederom voor gladheid met code oranje

Het KNMI heeft vandaag een code oranje afgegeven voor het zuidwesten van Nederland vanwege de verwachting van ijzel. Dit betekent dat er gevaarlijke weersomstandigheden verwacht worden en dat mensen extra voorzichtig moeten zijn. Het ijzel kan ervoor zorgen dat de wegen glibberig worden, wat kan leiden tot ongevallen.

Het neerslaggebied dat vanaf het einde van de middag van zuidwest naar noordoost over het hele land trekt, kan ook bijdragen aan de gladheid. Als de neerslag valt op een bevroren ondergrond kan dit verraderlijke gladheid veroorzaken. Deze gladheid kan enkele uren aanhouden en mensen worden daarom aangeraden om hun reisplannen aan te passen en voldoende tijd te nemen voor hun reis.

Het is belangrijk om extra voorzichtig te zijn tijdens deze weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je genoeg afstand houdt tot andere voertuigen en rij niet te hard. Als je moet remmen, doe dit dan voorzichtig om te voorkomen dat je uitglijdt. Houd ook rekening met extra reistijd en zorg ervoor dat je voldoende brandstof hebt in je auto.

Het KNMI heeft geen andere waarschuwingen van kracht voor de komende uren, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen in het weerbericht. Als je tijdens deze weersomstandigheden op pad moet, let dan extra goed op de weg en zorg ervoor dat je veilig kunt rijden.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
14.7 ° C
15.6 °
13.4 °
70 %
7.2kmh
75 %
do
15 °
vr
13 °
za
12 °
zo
8 °
ma
8 °

Gerelateerde artikelen