spot_imgspot_img

Glas- en blikverbod in Bredase binnenstad tijdens Koningsdag en -nacht

Om de veiligheid van bezoekers en hulpverleners te waarborgen, geldt er tijdens Koningsdag en -nacht in het centrum van Breda een glas- en blikverbod. Dit verbod werd voor het eerst ingevoerd tijdens carnaval en zorgde voor minder incidenten en slachtoffers. Burgemeester Paul Depla heeft daarom besloten om dit verbod ook tijdens Koningsdag en -nacht toe te passen.

Evenementen

Glas en blik op straat tijdens evenementen kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Bezoekers kunnen gewond raken en het maakt de wegen moeilijk begaanbaar voor hulpverleners op fietsen of te paard. Het is daarom belangrijk om deze veiligheidsmaatregel te nemen en zo onveilige situaties te voorkomen.

Glas- en blikverbod

Positieve effecten tijdens carnaval Het glas- en blikverbod tijdens carnaval is goed bevallen en de effecten op de veiligheid waren positief. Zo hielp het de hulpdiensten zich beter te verplaatsen, doordat er aanzienlijk minder blik en glas op straat lag. Ook werden er veel minder snijwonden behandeld bij de EHBO. Dit zijn belangrijke redenen om het glas- en blikverbod tijdens Koningsdag en -nacht toe te passen.

Toegangswegen

Controle op glas en blik Bezoekers worden bij de toegangswegen op het verbod gewezen en toezicht en handhaving controleren samen met beveiligers of de bezoekers glas of blik bij zich hebben. Zij verzoeken bezoekers om dit in de afvalbakken aan de randen van de stad te gooien. Bezoekers die zich niet aan deze regels houden, riskeren een boete.

Het glas- en blikverbod is geldig in een deel van de binnenstad van Breda. Het is verboden om in het aangewezen gebied glas en/of geopende én ongeopende verpakkingen van glas of blik bij je te hebben. Het verbod geldt van woensdag 26 april 18.00 uur tot en met vrijdag 28 april 8.00 uur.

Incidenten

Hulpverleners kunnen hun werk beter doen Door het glas- en blikverbod wordt de binnenstad beter begaanbaar voor hulpverleners op fietsen of te paard. Dit is belangrijk voor hun werk, omdat zij snel bij incidenten moeten kunnen zijn. Als er veel glas en blik op straat ligt, is het voor hen moeilijker om zich te verplaatsen. Door het verbod kunnen zij hun werk beter doen en is er meer veiligheid voor bezoekers.

Boete bij overtreding bezoekers die zich niet aan de regels houden, riskeren een boete. Het is daarom belangrijk om geen glas of blik bij je te hebben als je de binnenstad van Breda.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
15.4 ° C
17.3 °
14.5 °
87 %
2.7kmh
98 %
za
15 °
zo
20 °
ma
19 °
di
23 °
wo
18 °
spot_imgspot_img