Gratis je flesje met water vullen bij een watertappunt

Openbare watertappunten: Nederland wordt steeds warmer en waterschapsbedrijven en de overheid laat steeds op meer plekken in Nederland watertappunten aanleggen. Zo worden ook de komende maanden (vanaf 2019) op 200 treinstations watertappunten aangelegd waar je gratis  je waterflesje kunt (bij)vullen. Ook langs fietsroutes en in het het centrum van steden zijn ze steeds meer te vinden.

Slim omgaan met water en natuur

Veel mensen kopen plastic flessen met water en gooien later de wegwerpflesjes in de afvalcontainer.Ondanks het netjes in de afvalbak wordt weggegooid….weg is dat plastic flesje niet en soms wordt het met het andere restafval mee verbrand in de afvalverbrandingsovens.

Met het plaatsen van tappunten in het openbaar, werken we ook mee aan het verminderen van afval, doordat makkelijk een duurzaam flesje of bidon hervult kan worden. Hiermee besparen we energie en voorkomen we milieuschade. Ook doordat er overal drinkwaterpunten komen, zijn mensen minder snel geneigd om de winkel binnen te lopen en frisdrank of sap te kopen waar veel suiker inzit. In feite werken deze tappunten ook nog preventief omdat mensen hierdoor ook minder suiker en calorieën binnen krijgen.

Weet u een goede plek voor tappunt in uw gemeente?

Veel Gemeentes zijn bezig met het plaatsen van deze drinkwatertappunten. Weet u een perfecte locatie voor een watertappunt in uw dorp of stad? Geef dit dan aan bij uw gemeente. Uw gemeente kan via drinkwater bedrijven (bijvoorbeeld Brabant water) drinkwatertappunten aanvragen.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen