spot_imgspot_img

Grond voormalige camping Fort Oranje in Rijsbergen wordt verkocht

De gemeente Zundert gaat de grond van voormalige camping Fort Oranje in Rijsbergen verkopen aan de hoogste bieder. Het gaat om een vakantiepark van ongeveer 9 hectare, waar voorheen een beruchte camping gevestigd was. De verkoop vindt plaats omdat de voormalige eigenaren, vader en zoon Engel, weigeren om de kosten voor het onderhoud van de afgelopen jaren te betalen. Het gaat om een bedrag van maar liefst 5 miljoen euro.

Een roerig verleden

Fort Oranje was jarenlang een beruchte camping waar veel overlast was. De gemeente Zundert heeft meerdere malen geprobeerd om de camping te sluiten, maar dat lukte pas in 2017. Sindsdien is de gemeente eigenaar van de grond. De voormalige eigenaren, vader en zoon Engel, hebben inmiddels een flinke schuld bij de gemeente opgebouwd door het uitblijven van betalingen. Om die reden gaat de gemeente nu over tot verkoop van de grond.

Verkoop aan hoogste bieder

De gemeente heeft besloten om de grond aan de hoogste bieder te verkopen. Dit betekent dat het gebied straks een nieuwe bestemming kan krijgen. De gemeente heeft wel voorwaarden gesteld aan de verkoop, zo moet de nieuwe eigenaar rekening houden met de omgeving en moet er bijvoorbeeld voldoende groen behouden blijven. Ook moet de nieuwe eigenaar rekening houden met de woningnood in de regio.

Veel interesse

Er is veel interesse in de grond van Fort Oranje. Verschillende partijen hebben al aangegeven geïnteresseerd te zijn in de aankoop. Het gaat onder andere om projectontwikkelaars die er woningen willen bouwen. Ook zijn er partijen die het gebied willen gebruiken voor recreatie, zoals een vakantiepark of een golfbaan. De gemeente heeft aangegeven dat ze alle biedingen serieus zullen bekijken en dat ze uiteraard willen dat de grond een mooie nieuwe bestemming krijgt.

Geen schuldsanering

De voormalige eigenaren van Fort Oranje, vader en zoon Engel, hebben aangegeven dat ze niet in staat zijn om de schuld van 5 miljoen euro te betalen. Ze hebben aangegeven dat ze in de schuldsanering willen, maar de gemeente heeft aangegeven daar niet aan mee te werken. De gemeente wil dat de Engels hun verantwoordelijkheid nemen en de schuld aflossen.

Conclusie

De verkoop van de grond van Fort Oranje betekent het einde van een roerige periode in Rijsbergen. De gemeente Zundert gaat de grond aan de hoogste bieder verkopen, waardoor het gebied een nieuwe bestemming kan krijgen. Er is veel interesse in de grond en de gemeente heeft voorwaarden gesteld aan de verkoop, zodat het gebied een mooie nieuwe invulling krijgt. De voormalige eigenaren, vader en zoon Engel, hebben een flinke schuld

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
9.2 ° C
9.5 °
8.9 °
87 %
12.6kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
6 °
vr
8 °
spot_imgspot_img