spot_imgspot_img

Groningse dierenopvang redt 61 konijnen uit schuur

Een schokkende ontdekking voor de Stichting Dierenopvangcentrum Groningen: maar liefst 61 konijnen werden maandag aangetroffen in een schuur in Oldambt. De konijnen waren allemaal los en door elkaar heen in de schuur aanwezig, waardoor veel dieren gewond waren geraakt of drachtig bleken te zijn. In dit artikel lees je meer over deze trieste gebeurtenis en hoe de dierenopvang zich inzet om de konijnen een beter leven te geven.

Een onverwachte vondst

Maandag werd de Stichting Dierenopvangcentrum Groningen gebeld door iemand die een aantal konijnen had overgenomen van een ziek familielid. Bij aankomst van de medewerkers van de opvang bleken er veel meer konijnen aanwezig te zijn dan gedacht: maar liefst 61 in totaal. De konijnen liepen allemaal los bij elkaar in de schuur en waren niet gescheiden op basis van geslacht.

Gewonde en drachtige konijnen

Door de situatie in de schuur bleken veel mannelijke konijnen (rammen) flinke wonden of kale plekken te hebben. De 21 vrouwtjes (voedsters) die aanwezig waren, bleken bovendien allemaal drachtig te zijn. Dit wijst erop dat de konijnen al geruime tijd bij elkaar zaten en dat er geen sprake was van enige vorm van scheiding tussen de geslachten.

De konijnen zijn inmiddels overgebracht naar de opvang in Groningen, waar ze in ruime volières zijn geplaatst. Voor de opvang van de tientallen konijnen is de Stichting Dierenopvangcentrum Groningen nog op zoek naar voer, stro, hooi en schoonmaakmiddelen. Het is voor de opvang belangrijk om de konijnen goed te verzorgen en ze een beter leven te geven dan ze tot nu toe hebben gehad.

Dierenopvangcentrum

Als je wilt helpen bij de opvang van de konijnen, dan kun je contact opnemen met de Stichting Dierenopvangcentrum Groningen. Je kunt bijvoorbeeld voer, stro, hooi of schoonmaakmiddelen doneren, maar ook financiële steun is welkom. De opvang is afhankelijk van donaties en vrijwilligers en kan alle hulp goed gebruiken.

De vondst van 61 konijnen in een schuur in Oldambt is schokkend en triest. Gelukkig zijn de konijnen nu in goede handen bij de Stichting Dierenopvangcentrum Groningen, waar ze de juiste verzorging krijgen en hopelijk snel weer opknappen. Zo kunnen we samen ervoor zorgen dat deze konijnen een beter leven krijgen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img