spot_imgspot_img

Grote brand in loods met afval aan het Hazepad in Breda

Op zondagavond ontstond er een grote brand bij Ecopark Breda, een verwerkersbedrijf van afval aan het Hazepad in Breda. De brand veroorzaakte veel rook, waardoor omwonenden een NL-alert ontvingen. Inmiddels is de NL-alert opgeheven, en zijn de brandweerlieden nog steeds bezig met blussen.

Ontstaan van de brand

Rond 18.35 uur werd de brand bij het op- en overslagbedrijf gemeld bij de hulpdiensten. Al snel werd de brand opgeschaald van middelbrand naar grote brand, en kwamen er veel eenheden ter plaatse. De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling die door het weer laag bleef hangen.

NL-alert en veiligheidsmaatregelen

Vanwege de rookontwikkeling kregen omwonenden een NL-alert met de oproep om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. De Veiligheidsregio adviseerde ook om de ventilatie uit te schakelen. Later op de avond plaatste de gemeente Breda hekken op de rijbaan om de weg af te sluiten voor doorgaand verkeer.

Brandweer aan het werk

Momenteel zijn er meerdere brandweereenheden aan het werk om de brand onder controle te krijgen. Gelukkig is de rookontwikkeling afgenomen en is de NL-alert opgeheven. Desondanks blijft de brandweer nog steeds blussen.

Een grote brand bij Ecopark Breda zorgde voor veel rookontwikkeling en een NL-alert voor omwonenden. Gelukkig hebben de veiligheidsmaatregelen geholpen en is de rookontwikkeling afgenomen. De brandweer blijft nog steeds bezig met blussen. We hopen dat de brand snel onder controle is en er geen verdere schade of letsel is ontstaan.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img