spot_imgspot_img

Vrij normaal droog, maar grotendeels bewolkt herfstweer

Vandaag starten we de dag op veel plekken zonnig. Enkel het westen van Nederland zal reeds onder een laag lage bewolking terechtgekomen zijn. De minima liggen wat onder het normaal, in het binnenland temperaturen tussen 2°C en 4°C, aan de kusten hoger.

De bewolking doet zijn intrede vanuit het westen

De scherpe bewolking grens trekt in de loop van de dag steeds verder naar het oosten. In de late namiddag komt deze dan stil te liggen over een lijn van centraal Noord-Brabant tot Oost-Overijssel. Ook de verschillen op vlak van temperatuur zullen er zijn. Onder het wolkendek ik het westen stijgen de temperaturen niet veel verder dan 7°C, in het zuidoosten kan het nog tot 11°C worden. Er staat de hele dag een lichte zuidelijke wind en droog. In de avond gaat het in de heldere delen van het land snel afkoelen. Morgenochtend kan het in het zuidoosten lokaal gaan vriezen, terwijl het in het westen 8°C zal zijn onder de wolkenlaag.

Ook morgen blijft de tweedeling nog bestaan, met in het zuidoosten volop zon, ook in het westen in de namiddag lokaal wat meer opklaringen. Het blijft droog met temperaturen rond 10°C. En die temperaturen blijven rond 10°C hangen voor de rest van de week, met in de nacht naar zaterdag meer kans op neerslag.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
14.7 ° C
17.3 °
12.8 °
70 %
5kmh
94 %
do
16 °
vr
17 °
za
20 °
zo
20 °
ma
22 °
spot_imgspot_img