Grotendeels bewolkt met buienkans en gevoelig kouder

Vanochtend is het op de meeste plaatsen overwegend bewolkt. In de noordwestelijke helft van Nederland is een enkele opklaring niet uitgesloten. In Limburg en het oosten van Noord-Brabant kan het nog licht regenen onder invloed van een stevige regenzone die veel neerslag zorgt in de Ardennen. Ook elders zijn er regenbuien mogelijk.

Dalende temperaturen gedurende de dag

De temperaturen liggen deze ochtend rond 8°C, in het noordwesten liggen de temperaturen iets lager. De koudere lucht verovert Nederland geleidelijk aan gedurende de dag vanuit het noordwesten. In de namiddag op de meeste plaatsen temperaturen rond 5°C, in het zuidoosten nog iets zachter. Het blijft de gehele dag grotendeels bewolkt. Het wordt tegen de avond stilaan droger vanuit het noordoosten, daarbij draait de wind naar het noordwesten. Door de toenemende opklaringen dalen de temperaturen deze nacht tot 1°C in het zuidoosten. In het noordwesten zachter door de invloed van de Noordzee.

Morgen wordt het weerbeeld bepaald door de noordwestelijke stroming die koudere polaire lucht met zich meebrengt. De maxima liggen tussen 5°C en 8°C. Daarbij zijn er buien mogelijk met mogelijk wat korrelhagel of wat smeltende sneeuw. Er staat een matige westelijke tot noordwestelijke wind. Donderdag droger met meer kans op opklaringen. In de nacht naar vrijdag een lichte neerslagzone met mogelijks wat smeltende sneeuw in het binnenland.