spot_imgspot_img

Grotendeels bewolkt met hier en daar een zeldzame opklaring

Zoals gewoonlijk de laatste tijd start de dag op de meeste plekken bewolkt. Gisteren kon het in het noordwesten van het land in de namiddag nog even opklaren. Vanochtend in het zuiden van Nederland mogelijk een zeldzame opklaring.

Aanhoudend zacht

De temperaturen liggen vanochtend nog steeds boven normaal. Normaal liggen de minima nu rond 2°C in de ochtend. Deze ochtend is het op de meeste plekken zo’n 8°C, mogelijks zelfs iets meer. Door het dikke wolkendeken kan er weinig energie van de zon de aarde bereiken, maar kan er ook weinig energie van de aarde in de vorm van warmte de atmosfeer verlaten ‘s nachts. Daarom is het verschil tussen de maxima en minima zo klein. Vandaag wordt het zo’n 9-10°C op de meeste plaatsen. De bewolking overheerst overal sterk. De wind zal amper waaien, dus wordt er sterk aangeraden geen houtkachels aan te steken vandaag.

We zijn nog niet direct af van het grijze en treurige weertype. Tot en met zondag zullen we de zon niet zien. Vanaf maandag meer kans op zon en licht dalende temperaturen. Het blijft wel droog de komende tijd.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
13.4 ° C
14.5 °
12.2 °
75 %
5.6kmh
100 %
zo
13 °
ma
10 °
di
11 °
wo
8 °
do
9 °
spot_imgspot_img