spot_imgspot_img

Grotendeels bewolkt met stormachtige wind

Gisteren mochten grote delen van het land nog van een prachtige zonnige dag. Vandaag hebben we minder geluk. Vanochtend is het overal zwaarbewolkt, enkel op de Wadden misschien nog wat opklaringen. De temperaturen daalden vannacht niet veel verder dan 6°C en liggen vanochtend op de meeste plaatsen alweer boven 8°C. In Limburg en omgeving wat lager.

Hoge temperaturen voor de tijd van het jaar

Onder de invloed van een lagedrukgebied ten noorden en een hogedrukgebied ten zuiden, wordt er zachte maritieme lucht aangevoerd van tropische oorsprong. Ondanks dat de zon vandaag niet veel zal schijnen zullen de temperaturen wel stijgen een 10-tal graden. In de loop van de dag trekt de westenwind verder aan. In het noorden zijn er windstoten tot 90km/h mogelijk en staat er een windkracht 7, op de Wadden zelfs 8. In de rest van het land een eerder matige westenwind. In de namiddag is er hier en daar wat kans op lichte regen, maar dat blijft beperkt. In de avond in het zuidoosten regenbuien.

Zondag krimpt de wind naar het noordwesten, het wordt terug iets minder zacht met temperaturen rond 7°C. Dit gaat weliswaar gepaard met vrij veel opklaringen en zonder neerslag. Maandagochtend trekt er een vrij actieve neerslagzone over. Ook dinsdag nat, met tijdelijk terug hogere temperaturen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
11 ° C
11.8 °
10 °
76 %
4.1kmh
100 %
zo
13 °
ma
10 °
di
11 °
wo
8 °
do
9 °
spot_imgspot_img