Zelf heerlijke suikervrij fruitwater maken

Zelf heerlijke suikervrij fruitwater maken. Het is belangrijk om met warm weer veel water te drinken. Het is dan heerlijk om een grote kan fruitwater op tafel te hebben staan. Zo kunnen de kinderen zelf pakken wanneer ze dorst hebben. Frisdranken zitten vaak boordevol toevoegingen en gewoon water vinden de meeste kinderen niet zo lekker. Een leuk idee is om dan samen met de kinderen fruitwater te maken. Veel gezonder dan limonade en stiekem nog lekkerder!

Hoe maak je het

Fruitwater is ontzettend simpel om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Snijd het gekozen fruit in stukjes en doe het in een grote kan met water. Kinderen kunnen hier prima mee helpen. Laat het een paar uur (of de hele nacht) intrekken en het fruitwater is klaar. Schenk het in leuke waterkan en drink het op met een rietje.

Maak jouw smaak

Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Je kunt zelf bepalen hoeveel fruit je in het water doet. Let er wel op dat citroen of limoen wat sterker van smaak is. Het is ook leuk om samen met de kinderen fruitwater recepten te bedenken. Ik deel een aantal mogelijkheden om fruitwater te maken:

Maak heerlijke diverse smaken

1 kiwi + schijf watermeloen + handje aardbeien
1 sinaasappel + handje blauwe bessen
kwart komkommer + handje blauwe bessen + paar schijfjes citroen
handje druiven + handje frambozen + kwart komkommer
1 appel + handje blauwe bessen + handje frambozen
1 sinaasappel + 1 takje munt + handje blauwe bessen
Houd je wat fruitwater over? Zet het dan in de koelkast voor de volgende dag. Je kunt het eventueel ook in een ijsblokjesvorm doen en invriezen. Heb je een keer zin in fruitwater dan voeg je een paar van deze ijsblokjes of ijssnippers toe aan een glas water.

Het lekkerste fruitwater maak je in enkele minuten zelf, kijk wat je nog in de koelkast of eventueel op de fruitschaal hebt liggen. Probeer eens een nieuwe smaak!

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen