spot_imgspot_img

Heijmans versterkt positie op Brabantse woningmarkt met overname Van Gisbergen

Het bijna 125 jaar oude bouwbedrijf Van Gisbergen in Hooge Mierde wordt overgenomen door bouwgigant Heijmans in Rosmalen. Ondanks de overname blijft Van Gisbergen trouw aan zijn huisstijl en onafhankelijkheid.

Strategische overname

Van Gisbergen, bekend om zijn kenmerkende gele huisstijl, heeft diverse woningbouwprojecten in onder andere Veldhoven, Wintelre, Bladel, Vessem en Reusel. Ook in Tilburg, Weebosch en Hooge Mierde zijn ze actief. Deze sterke regionale aanwezigheid maakt Van Gisbergen een aantrekkelijke overnamekandidaat voor Heijmans, die hiermee zijn positie in de Brabantse woningmarkt verder versterkt.

Uitgebreide grondportefeuille

“Van Gisbergen heeft een sterke reputatie en een aanzienlijke grondportefeuille in deze bloeiende regio,” zegt Ton Hillen, bestuursvoorzitter van Heijmans. “Gezien de economische groei en de toenemende bevolking, blijft de vraag naar nieuwbouwwoningen in Groot-Eindhoven hoog.” Van Gisbergen beschikt over ongeveer 2.200 grondposities tussen Eindhoven en Tilburg en telt zo’n 55 medewerkers. Heijmans betaalt 13 miljoen euro voor de overname.

Behouden van onafhankelijkheid

Van Gisbergen zal zelfstandig blijven functioneren, met huidige directeur-eigenaar Peter van Gisbergen aan het roer tot eind volgend jaar om een soepele overdracht te garanderen. Vorig jaar behaalde Van Gisbergen een omzet van 45 miljoen euro en een nettowinst van 3 miljoen euro.

Van Gisbergen

Peter van Gisbergen, de kleinzoon van de oprichter, zocht al een tijdje naar een geschikte koper omdat er geen opvolger was. Volgens hem waren drie zaken essentieel tijdens zijn zoektocht: respect voor de werknemers, het behoud van de onafhankelijke operatie onder de huidige naam van het bedrijf, en het blijven werken vanuit hun locatie in Hooge Mierde.

Het bedrijf werd in 1900 opgericht door Piet van Gisbergen als een ambachtelijk timmerbedrijf en heeft sindsdien een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd.

Positie in de regio

Met de overname van Van Gisbergen door Heijmans wordt een nieuwe fase ingeluid voor het bijna 125-jarige bouwbedrijf. Terwijl Heijmans zijn positie in de regio versterkt, blijft Van Gisbergen trouw aan zijn wortels en waarden, wat een win-win situatie oplevert voor beide partijen.

Wachten op goedkeuring van ACM

Beide ondernemingsraden hebben een positief advies uitgebracht. De transactie wordt nu ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Pas na deze goedkeuring wordt de overname definitief.

Deel artikel

Meer over

Net binnen

Nieuws Vandaag
Nederland
bewolkt
17.5 ° C
19.5 °
16.7 °
87 %
6.5kmh
98 %
di
17 °
wo
21 °
do
24 °
vr
27 °
za
27 °
spot_imgspot_img