spot_imgspot_img

Het creëren van een betoverend hennepdoolhof in Breda

Het terrein tussen de gebouwen van Electron en Brack in de Belcrum zal deze zomer een opmerkelijke transformatie ondergaan. Een groot doolhof van hennepplanten zal het landschap sieren, een uniek kunstproject van CrossArts. Het doolhof, ontworpen door kunstenaar Krijn de Koning, meet maar liefst 112 bij 80 meter en zal worden vergezeld door het Speelhuis.

Duurzaam

Dit bijzondere initiatief combineert kunst en duurzaamheid, waarbij de vezelhennep fungeert als een veelzijdige en milieuvriendelijke grondstof. Met de komst van dit project krijgt het terrein tijdelijk een culturele invulling, voordat het deel gaat uitmaken van een nieuwe woonwijk.

Het hennepdoolhof en het bijbehorende Speelhuis beloven een cultureel hoogtepunt te worden in Breda. Het project brengt kunst, duurzaamheid en verbeelding samen op een unieke locatie, waar zowel bewoners als bezoekers kunnen genieten van een bijzondere ervaring.

Hennepdoolhof

Het hennepdoolhof is niet alleen bedoeld als een kunstinstallatie, maar heeft ook een duurzaam karakter. De gebruikte vezelhennepplanten nemen CO2 op uit de lucht en zuiveren de bodem van schadelijke stoffen. Bovendien kan vezelhennep dienen als een uitstootvrije grondstof voor diverse toepassingen, zoals isolatiemateriaal. Het project benadrukt de veelzijdigheid en duurzaamheid van deze plantensoort, die de potentie heeft om verschillende industrieën te transformeren.

CrossArts en kunstproducent Mothership hebben samen met ontwikkelaar Amvest de handen ineengeslagen om het terrein tijdelijk te verrijken met kunst en cultuur. Dit partnerschap biedt de gelegenheid voor creatieve expressie en verbeelding, waarbij het nieuwe Speelhuis een prominente rol speelt. Het Speelhuis, dat refereert aan het historische kasteeltje dat eeuwen geleden op dezelfde locatie stond, is ontworpen om bezoekers onder te dompelen in een unieke speelervaring.

De oogst

Na de inzaaiing van de hennepplanten op vrijdag, zullen ze de komende 100 dagen groeien tot een hoogte van twee tot vier meter. Daarna zal het doolhof zeven weken lang geopend zijn voor ontdekking en spel. Maar wat gebeurt er na de oogstdag in oktober? Dat is een vraag waar CrossArts samen met Bredase studenten nog over nadenkt. Hoewel veevoer een mogelijkheid is, streven ze naar een spraakmakender en innovatiever gebruik van de hennepoogst.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img