spot_imgspot_img

Rijkswaterstaat waarschuwt voor dodenherdenking op vluchtstrook

De Nederlandse wegbeheerder Rijkswaterstaat, roept weggebruikers op om tijdens de dodenherdenking op 4 mei een parkeerplaats te zoeken voor de twee minuten stilte. Het is belangrijk om niet stil te staan op de vluchtstrook, omdat dit gevaarlijke situaties kan opleveren.

Vluchtstrook

Stoppen op de vluchtstrook is niet toegestaan en kan leiden tot onveilige situaties bij het wegrijden en invoegen op de snelweg. Bovendien moet de vluchtstrook vrij blijven voor noodgevallen en hulpdiensten.

Vanaf woensdag zullen er elektronische borden boven en langs de snelweg staan met de boodschap: “Veilig herdenken? Zoek een P, niet op de vluchtstrook!” Weggebruikers die rond 20.00 uur onderweg zijn, wanneer de Nationale Herdenking begint, kunnen het beste op tijd uitwijken naar een parkeerplek.

Het is belangrijk om veilig te herdenken en rekening te houden met andere weggebruikers. Door een parkeerplaats te zoeken voor de twee minuten stilte, kunnen we samen zorgen voor een veilige en respectvolle dodenherdenking.

Dodenherdenking

De dodenherdenking is een jaarlijkse herdenking op 4 mei waarbij Nederland stilstaat bij alle slachtoffers van oorlogsgeweld sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze herdenking worden er kransen gelegd bij monumenten en wordt er twee minuten stilte in acht genomen.

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Nederlandse snelwegen en waterwegen. De organisatie zet zich in voor een veilig en vlot verkeer op de weg en het water.

Parkeerplaats

Door tijdig een parkeerplaats te zoeken voor de twee minuten stilte, kunnen weggebruikers bijdragen aan een veilige dodenherdenking. Rijkswaterstaat roept iedereen op om hieraan mee te werken en samen te zorgen voor een respectvolle herdenking van alle slachtoffers van oorlogsgeweld.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
14.3 ° C
14.6 °
13.9 °
92 %
7.4kmh
100 %
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °
za
16 °
zo
16 °
spot_imgspot_img