spot_imgspot_img

Blauwe Kei wordt groener en levendiger Erasmusplein in Breda

De werkzaamheden aan het Erasmusplein zijn vandaag van start gegaan. Blauwe Kei wordt groener en levendiger Erasmusplein in Breda.

Vandaag komt de herinrichting van het Erasmusplein weer een stap dichterbij. Een flinke metamorfose voor een succesvolle toekomst. Hier wordt gewerkt aan een groener en levendiger plein in de woonwijk.

Erasmusplein in Breda

Naar een nieuw ingericht plein met extra aandacht voor groen, water en waar buurbewoners elkaar kunnen ontmoeten. De inrichting van het plein dateert uit de jaren ’50.

Het Erasmusplein gaat plaats maken voor een modern en groen plein waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Op het plein komt ruimte voor plantvakken, gazon, verschillende grassoorten en bomen.

Samenspel bewoners en gemeente

Blauwe Kei wordt groener en levendiger Erasmusplein in Breda. Het plein wordt minder verhard en meer vergroend. Het plein krijgt hierdoor een vriendelijke uitstraling.

Dit komt ten goede aan het ontmoeten en spelen op het plein. Een variatie aan beplanting zorgt voor biodiversiteit. Op het binnenplein wordt een wadi aangelegd voor de opvang en infiltratie van hemelwater.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
11.3 °
88 %
2.3kmh
8 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
20 °
spot_imgspot_img