spot_imgspot_img

Amphia ziekenhuis heeft in Breda nog maar één locatie

Amphia ziekenhuis in Breda heeft sinds afgelopen maandag nog maar één locatie. Het Langendijk ziekenhuis sluit haar deuren. Hiermee sluit er niet alleen een diaconessenhuis maar ook een tijdperk. Amphia viert dit met een speciale campagne: ‘Er is maar één Amphia’. Deze campagne is opgezet om aan te geven dat Langendijk ten einde is en alleen het ziekenhuis aan de Molengracht nog blijft bestaan in Breda. Een ziekenhuis dat samenbouwt aan een gezonde toekomst. Amphia als een geheel, bestaat uit drie locaties, één in Breda, één in Oosterhout en één in Etter-Leur.

Er is maar één Amphia

Het sluiten van de locatie Langedijk brengt veelbelovende mogelijkheden met zich mee, er is nieuw perspectief. De locatie zal plaatsmaken voor het ‘Park Langendijk’, een nieuwbouwwijk die ergens in 2022 gebouwd zal worden. Een mooie manier om de vrijkomende ruimte te benutten.

Park Langendijk

Voordat dit allemaal van start kan gaan is het van belang om de locatie Langendijk achter ons te laten. Ook hierin is de campagne een leidraad. Op 6 november is er een reünie voor alle voormalige medewerkers van Amphia. Medewerkers van het diaconessenhuis, het ziekenhuis de Baronie en Langendijk zijn allen welkom om nog een laatste keer samen te komen op de locatie.

Fotocampagne

Naast de reünie is er een fotocampagne die het verleden van het ziekenhuis weergeeft aan de hand van zestien fotoportretten. Samen met verhalen van medewerkers, patiënten en bezoekers ontstaat er een mooi beeld over de afgelopen decennia die zich afgespeeld hebben in dit ziekenhuis. Zowel in Breda als in Oosterhout zijn de portretten te bezichtigen, op beide plekken zijn acht foto’s. Om ervoor te zorgen dat alle foto’s in beide steden te bekijken zijn, wisselen de portretten over een week.

Oosterhout

In Oosterhout vormen de portretten een korte wandeling door het centrum. In Breda staan de acht foto’s tegenover het stadskantoor. Naast de olliebollenkraam aan de Claudius Prinsenlaan zijn de foto’s begin van de week onthuld. Het (nieuwe) ziekenhuis in Breda wordt op 17 november officieel geopend door koningin Máxima.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
15.4 ° C
17.3 °
14.5 °
87 %
2.7kmh
98 %
za
15 °
zo
20 °
ma
19 °
di
23 °
wo
18 °
spot_imgspot_img