spot_img

Het spel tussen opklaringen en mist zet zich voort

Nederland blijft onder de invloed van een hogedrukgebied dat zich stevig heeft ingenesteld boven Europa liggen. Onder dat hogedrukgebied blijft het meestal droog, maar de bewolking is een stuk onzekerheid factor. Afhankelijk van de plaats van de kern van het hogedrukgebied hebben we te maken met brede opklaringen of stevige mist. Vandaag zal het ook weer een gevecht worden tussen de zon en mist.

Eerst lokaal mistig, later oprukkende opklaringen vanuit het zuidoosten

De dag start bijna overal nogmaals zwaarbewolkt. Vooral in het zuidoosten en noordoosten kan het zicht daarbij teruglopen tot minder dan 200m. Die mist houdt het niet al te lang uit, tegen de middag is al de mist het land uit, maar dat betekent niet dat de zon overal gaat schijnen. De temperaturen liggen op deze zaterdag rond 0-2°C in het zuiden en 4-5°C in de rest van het land. Vanaf de late voormiddag begint zich te ontbinden in het zuidoosten onder invloed van een lichte zuidelijke wind. De opklaringen winnen in de middag en namiddag steeds meer aan terrein. Het wordt de vraag hoe ver deze zullen kunnen oprukken. Voorlopig lijkt het erop dat het noorden en mogelijks het westen van Nederland onder het wolkendek zullen blijven. De maxima liggen rond 6°C, in het westen iets lager.

Vanavond en vannacht trekt de bewolking terug binnen vanuit het westen. Morgenvoormiddag kan het met tijden licht regenen of motregenen met temperaturen rond 6°C. Maandag meer kans op opklaringen met ook iets hogere temperaturen en droog.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen