Het voormalige politiebureau en bowlingcentrum aan het Chasséveld

Een miljoenenaankoop van het voormalige bowling bedrijfspand en politiebureaugebouw op het Chasséveld in Breda.

Het voormalige politiebureau is vorig jaar volledig gestript, bestaat uit toiletgroepen, vloeren en betonnen plafonds. Het oude overheidsgebouw bevindt zich aan het Chasséveld in Breda.

Overheidsgebouw

Begin vorig jaar verhuisde het team van de lokale politie van Markdal naar het ruimere politiegebouw en vestigde zich naast het gemeentehuis van Breda aan de Claudius Prinsenlaan. Het politiebureau is voor een half miljoen euro opgeknapt.

Het leven rondom het Chasséveld gaat om wonen en vrije tijd. Op dit moment kan er nog gebruik gemaakt worden van het bowlingcentrum. De twee bedrijven Heijmans en Synchroon zijn nu partijen bij de ontwikkeling van het toekomstige Chasséveld.

Toekomst

Het is echter nog niet bekend wat er uiteindelijk met de panden van de voormalige bowling en het politiebureaugebouw op het Chasséveld gaat gebeuren. Er staat in dit gebied heel wat te gebeuren, in combinatie ook met de Koepelgevangenis.

Muziekevenementen zoals Koningsdag 538 met vaste locaties in Chasséveld verhuizen op termijn naar de nieuwe wijk ’t Zoet, de voormalige locatie van CSM.