spot_imgspot_img

Het weer van vandaag: warm voor de tijd van het jaar

Het Nederlandse weer laat vandaag een interessante tweedeling zien. Terwijl het zuiden van het land zich kan verheugen op flinke zonnige perioden en droog weer, moeten bewoners in het noordelijk kustgebied zich voorbereiden op wat lichte regen.

Zonneschijn in het zuiden

In de ochtend worden in het zuiden van Nederland flinke zonnige perioden verwacht, met droge omstandigheden. In tegenstelling hiermee zal elders in het land de bewolking overheersen, en in het noordelijk kustgebied kunnen we zelfs enkele lichte regenbuien verwachten. De zuidwestelijke wind zal matig zijn, maar in het Waddengebied zal deze vrij krachtig zijn.

Opklaringen en zonneschijn

Naarmate de dag vordert, zal de bewolking in het uiterste noorden blijven hangen, terwijl in de rest van Nederland de zon volop zal schijnen. De temperaturen zullen variëren, met een maximum van 19°C in het Waddengebied en 24°C in het zuiden. Een matige zuidwestelijke wind zal het weer begeleiden.

Brede opklaringen en droogte

In de avonduren kunnen we brede opklaringen verwachten, met uitzondering van het uiterste noorden, waar de bewolking zal aanhouden. Echter, er wordt geen regen verwacht, en het blijft overal droog. De zuidwestenwind zal matig zijn.

Gematigde temperaturen

Gedurende de nacht blijft het droog. De temperaturen zullen dalen naar ongeveer 16°C in het noordwesten en plaatselijk zelfs 12°C in het zuidoosten. Aan de kust zal er een matige zuidwestenwind zijn, terwijl er boven land weinig wind zal zijn.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
15.7 ° C
16.8 °
14.6 °
89 %
7kmh
100 %
wo
17 °
do
17 °
vr
19 °
za
16 °
zo
18 °
spot_imgspot_img