Hoe overleeft jouw relatie de coronacrisis?

Dat de coronacrisis onze mentale gezondheid beïnvloedt is wel duidelijk. Om besmettingen te voorkomen, blijven we de komende weken zoveel mogelijk thuis. Ook de kinderen mogen niet naar school en er wordt aangeraden om waar mogelijk thuis te werken.

Veel mensen worden van binnen zitten niet vrolijk en niet iedereen heeft een tuin. Hierdoor dreigt de spanning in huis ongewild op te lopen. Om de relatie goed te houden zal je iets meer je best moeten doen om de sfeer goed te houden.

Tips om van de corona crisis geen drama te maken

– probeer samen een plan te maken om de dag door te komen. Overleg maakt dat je elkaar mee laat denken en geeft  geen irritaties naar elkaar toe omdat er samen is beslist.

– ga dingen doen waar je normaal geen tijd voor hebt, zoals klussen in huis, een goed boek of je foto’s bekijken etc.

– het is nu de kans om je stress kwijt te raken en probeer te schakelen van stress naar rust wat erg gezond is.

– probeer op internet eens ‘oude’ contacten terug te vinden of mail lekker met familie en vrienden en maak bezoek afspraken.

Veel ouderen zitten alleen thuis of in een geïsoleerde omstandigheden. Je kan ze bellen, een berichtje sturen of facetimen. Misschien kan je een boodschap voor ze doen en de boodschappen voor de deur zetten, aanbellen en op afstand een praatje maken. Wees altijd bedacht dat jou handen ziekten over kunnen brengen en ontsmet ze of trek wegwerp handschoenen aan. Bedenk ook dat het coronavirus op voorwerpen of boodschappen een aantal dagen kan overleven. Boven de 60 graden zijn ze dood, maar gaan niet dood in de koelkast. Handen wassen bij alles wat je aanraakt is belangrijk en is de belangrijkste boodschap die je aan anderen door kan geven aan anderen.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen