spot_imgspot_img

Nieuwbouw Breda: Hof van Cantrijn in de wijk Doornbos-Linie

De wijk Doornbos-Linie wordt komend jaar verrijkt met een nieuw en groen hofje. Het Cantrijn hof komt tussen de Minckelersstraat, Terheijdenseweg en Lachappellestraat te liggen. Er worden 26 nieuwe woningen gebouwd.

Woningen

De huizen worden rondom het hof gebouwd. Er zijn twee verschillende varianten, maar allen met een beukmaat van 5,7 meter. Ieder huis is voorzien van een garage en eigen parkeerplaats aan huis.

De woningen worden woon klaar opgeleverd, de bewoners kunnen er dus direct intrekken. Zo zijn alle binnenwanden afgewerkt en zijn de huizen voorzien van vloerafwerking. Ook worden de woningen geleverd met een volledige keuken en badkamer.

Buurt

Het hofje bevindt zich vlak bij het Liniepark. Een gezellig en levendig park waar je kan sporten en recreƫren. Of je nou wilt picknicken of lekker een stukje met de hond wilt wandelen. Verder is er in de Doornbos-Linie wijk een supermarkt op fietsafstand.

De huizen komen in een rustige toch gezellige wijk te staan, net buiten het centrum. Zo heb je alle voorzieningen van het centrum dichtbij, maar woon je niet in de drukke binnenstad. Met de fiets is de wijk 10 minuten van het centrum af. Ook het centrale station van Breda ligt om de hoek.

Project

Het bouwproject is in volle gang. De verkoop is in het najaar van 2021 van start gegaan en nu bijna afgerond. Het daadwerkelijke bouwen moet nog beginnen, maar dat staat gepland voor dit jaar. Het is de bedoeling dat de bouw start in het tweede kwartaal van 2022.

Er zijn al eerder stappen gemaakt voor een dergelijk nieuwbouwproject, maar die zijn nooit van de grond gekomen. Zo waren er in 2010 en 2017 ook bouwplannen. De gemeente Breda vond dat deze plannen gingen om te veel woningen, namelijk rond de 50. Het huidige plan is door de keuring heen gekomen. De halvering aan woningen heeft het plan mogelijk gemaakt.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
9.3 ° C
10.1 °
8.3 °
89 %
6kmh
97 %
wo
10 °
do
12 °
vr
7 °
za
7 °
zo
6 °
spot_imgspot_img