Hollandse biologische salade

Ingrediënten

– 1 kilo biologisch vastkokende aardappelen
– 2 blikjes biologische tonijn in olie
– 2 hard gekookte biologische eieren
– 125 mililiter zure biologische room
– 6 volle eetlepels biologische mayonaise
– 1 pot zoetzure biologische zilveruitjes
– 2 theelepels biologische mosterd
– 25 gram verse biologische bieslook
– 4 eetlepels paprikapoeder
– Snufje peper

Bereidingswijze

Kook de biologische aardappelen gaar in een pan kokend water met zout en laat ze afkoelen. Maak de uitgelekte biologische tonijn met een vork fijn in een grote kom. Meng de zure biologische room erdoor. Voeg de biologische mayonaise, de fijngeknipte biologische bieslook, de uitgelekte zilveruitjes, de biologische mosterd en de biologische paprikapoeder toe en meng goed. Snijd de eieren fijn en roer ze door het biologische tonijnmengsel. Snijd de biologische aardappelen in zeer fijne blokjes en voeg ze toe aan het mengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer het goed door. Serveer het zomers slaatje koud. Bestrijk een grote schaal met biologische mayonaise en strooi er paprikapoeder over. Schep het biologische tonijnmengsel erop. Garneer naar smaak met biologische sla, biologische komkommer, biologische tomaten, zilveruitjes, biologische augurken, biologische garnalen en plakjes hard gekookt biologische ei.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen