spot_imgspot_img

De bouw van honderden tijdelijke woningen in Breda

Breda heeft grote plannen om de druk op de woningmarkt te verlichten door de realisatie van 750 tijdelijke woningen in de gemeente. De eerste stappen zijn al gezet, met de start van de bouw van 55 woningen aan de Claudius Prinsenlaan. En ook op meerdere locaties moet de bouw dit jaar nog starten.

Woningcrisis

De woningmarkt in Breda kampt al lange tijd met krapte, waardoor veel mensen moeite hebben om een betaalbare woning te vinden. Terwijl de stad plannen heeft om duizenden permanente woningen te bouwen, is er ook een urgente behoefte aan directe oplossingen voor mensen die nu een woning nodig hebben.

De projecten

Op verschillende locaties in Breda zijn concrete plannen voor tijdelijke woningen. Zo zal aan de Frankenthalerstraat de bouw van 122 woningen na de zomer van start gaan, met oplevering gepland in het vierde kwartaal van 2024. Ook aan de Stadionstraat en het Kadijkje worden dit jaar nog woningen geplaatst.

Sommige projecten, zoals die aan de Bredestraat en Donkerstraat, vergen meer tijd vanwege specifieke uitdagingen. Aanpassingen worden gemaakt om tegemoet te komen aan geluidsproblemen en om overeenstemming te bereiken met nabijgelegen verenigingen. Het streven blijft om zo snel mogelijk te starten met de bouw.

Tijdelijke woningen

De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor diverse groepen in Breda die dringend een woning nodig hebben. Dit omvat onder andere gescheiden ouders, jonge starters en studenten. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn lang, waardoor er een grote behoefte is aan betaalbare alternatieven. Met de realisatie van 750 tijdelijke woningen in vier jaar tijd hoopt de gemeente tegemoet te komen aan deze dringende vraag.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
10.7 ° C
11.8 °
9.5 °
73 %
10.4kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img