Biologische griekse yoghurt gezond of niet?

Griekse yoghurt gezond?

Ja, het is koolhydraat arm en heeft als het goed is 10 gram eiwitten per 100 gram yoghurt. En zoals je weet zijn eiwitten, naast gezonde vetten, de belangrijkste voedingstoffen tijdens een koolhydraatarm dieet. Griekse yoghurt met fruitsmaak is echter een boosdoener, boordevol kunstmatige smaak- en zoetstoffen en toegevoegde suikers en veel minder proteïne dan standaard Griekse yoghurt. Persoonlijk ben ik voorstander van Griekse yoghurt naturel met mijn eigen biologisch fruit of honing.

Afvallen kan met Griekse Yoghurt

Net Griekse yoghurt op? Dan is 1 ding zeker: u heeft de komende uren geen honger meer. Wist u dat Griekse yoghurt gezonder is dan volle yoghurt en zelfs magere yoghurt?

Griekse yoghurt

is veel dikker en romiger dan andere yoghurtsoorten. Het is meer een soort van hangop of eigenlijk ingedikte gewone yoghurt. Griekse yoghurt bevat meer vet dan volle (> 3%), halfvolle (1-3 %) en magere yoghurt (<1 %). En toch is Griekse yoghurt het gezondst! Ja, zelfs gezonder dan magere yoghurt.

Reden

Griekse yoghurt bevat veel eiwitten die voor een vol gevoel zorgen. Magere yoghurt is daadwerkelijk erg mager: er zitten bijna geen voedingstoffen in en heeft u zo weer honger!

Leuk om te weten

Griekse yoghurt maakt blij (door het hoge calciumgehalte) en bevordert de weerstand.

Er zijn ook Griekse yoghurt varianten met 0% vet

Een goede optie, maar schroom niet om de vettere varianten te kiezen. Die zijn juist goed voor de huid en u krijgt minder snel honger! Tip: eet Griekse yoghurt als ontbijt en u bent zeker verzadigd tot de lunch! Koopt u in de supermarkt Griekse yoghurt? Kijk dan goed op het etiket. Hoeveel suiker zit er in? En hoeveel eiwitten?

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen