spot_imgspot_img

Kamelenmelk is gezond alternatief voor koemelk

De Nederlandse kamelenmelkerij in het dorp Berlicum is opgericht in 2006. Het is het enige kamelenzuivelproduct in Europa en het enige melkproduct dat legaal mag worden verkocht in overeenstemming met de EU-richtlijnen.

Kamelenmelkerij

Bij de grootste kamelenboerderij van Europa in Berlicum vlakbij Den Bosch gingen ze van 3 naar 100 kamelen en melken van deze dieren is wel wat anders dan bij de Hollandse koeien, omdat een Kameel heel erg stressgevoelig is en als er te veel stress in hun leefomgeving is geven ze geen melk.

Kamelen zijn heel stressgevoelig

Dieren in stress gaan aan de diarree en daarmee geven ze een bepaalde geur af waardoor ook andere kamelen denken dat er iets aan de hand is en geen melk meer willen geven.

Kamelenmelk is een stuk duurder dan koeienmelk. Een Nederlandse koe geeft 25 a30 liter per dag. Een schaap of geit zit tussen de 1 a3 liter per dag. Een kameel geeft ongeveer 2 liter melk per dag.

Kamelenmelk is in opkomst én bijzonder gezond

Toch wordt er steeds meer Kamelenmelk gedronken in Nederland. De kamelenmelk bevat ook nog eens veel vitamine C en smaakt volgens velen hetzelfde als koeienmelk.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img