De kannibalen van toen, de vleeseters tegenwoordig

Kannibalen in Papoea-Nieuw-Guinea bestaan mogelijk nog steeds groepen kannibalen die rond trekken als stam door de jungle. Het is nu officieel al 50 jaar verboden, maar er zijn nog aanwijzingen dat het in het diepste geheim nog wel gebeurd. Nog maar een paar honderd jaar terug was kannibalisme normaal. Vaak veroverde de kannibalen hun vijanden, meestal van naburige stammen en aten die op. Soms ging dat gepaard met rituelen of feesten en niet zeldzaam werd hun trofee levend gevild en opgegeten.

Ook recent nog kannibalisme in Afrika

In verschillende gebieden in Afrika, zoals in Burundi en Tanzania, schrijven mensen magische krachten toe aan albino’s. Dit leidt ertoe dat men sommigen van hen daar vermoordt om hun lichaamsdelen te verkopen. Zo werd in Burundi een zesjarig meisje in november 2008 als vierde slachtoffer in korte tijd aan stukken gehakt. In Tanzania waren op dat moment dertig albino’s vermoord in de loop van het jaar. Ledematen en genitaliën van albino’s zouden voor duizenden dollars verhandeld worden aan “tovenaars”. Deze tovenaars verwerken de lichaamsdelen vervolgens in dranken die verondersteld worden de gebruiker magische krachten te verstrekken.

De moderne mens als kannibaal

Ook recente berichten van kannibalisme zijn bekend bij de beschaafde mensen. Hierbij ging het dan wel om kannibalisme uit noodzaak om zo te kunnen overleven, maar toch! Dit gebeurde in recente oorlogen in Azië, maar ook nog bij een vliegtuigramp in de Andes van 1972. Bij deze Andesvliegramp waren er 45 inzittenden, waarvan 16 de ramp overleefden. De overlevenden moesten kiezen tussen leven en dood en aten daarom uiteindelijk mensenvlees van overledenen, waardoor ze 72 dagen in de ijskou wisten te overleven voordat ze gered werden.

vleeseters

Wat is het verschil tussen mensen- en dierenvlees?

Veel mensen gruwelen al bij de gedachte om mensenvlees te eten. Ook als een dier in hun bijzijn wordt geslacht, komen veel emoties los. Maar zet je ze een stuk gebakken kippenpoot voor, dan kluiven ze deze tot het bot toe af. Ze gaan hierbij af op hun zintuigen en zijn zich verder meestal niet bewust van hun acties. Wel begrijpelijk, omdat de mensheid ook maar een veredelde diersoort is, die blijkbaar (met uitzondering van de vegetariërs en veganisten) geen moeite heeft met het eten van vlees. Sommige gelovigen mogen geen varken, anderen weer geen koe, anderen mogen geen bloed drinken of moeten zich houden aan de regels van Koosjer of Halal, maar de meeste godsdiensten veroordelen het eten van vlees niet.

Honden

Hondenvlees en kattenvlees wordt gegeten in Indonesië, Birma, Noordoost China, Cambodja, Korea, de Filipijnen en Vietnam. Zoals wij varkens houden in donkere schuren in te kleine hokken, houden ze ook in deze landen onder dieronvriendelijke omstandigheden honden en katten, puur voor de slacht. Daarnaast eten ze ook land- of waterschildpadden, kikkers, slangen, insecten, vleermuizen, ratten etc. Arme mensen op het platteland, die vaak geen rund of varkensvlees kunnen betalen, komen zo aan hun vlees en in de steden doen ze het meer omdat het als een delicatesse wordt gezien.

Andere diersoorten

In Azië worden grote bedragen betaald voor bijvoorbeeld haaienvinnen, die gebruikt worden voor de bekende haaienvinnensoep. In veel westerse landen is dat verboden, maar bijvoorbeeld in China is het ondenkbaar om een bruiloft te vieren zonder haaienvinnensoep. Haaien worden wereldwijd hierdoor op grote schaal bevist en de vinnen worden levend van de haai afgesneden, waarna de nog levende haai wordt teruggeworpen in zee. De haai wordt op deze manier ernstig met uitsterven bedreigd.

Zeldzame dieren als delicatesse

De Aziatische keuken is de grootste bedreiging geworden voor zeldzame diersoorten die in Zuidoost-Azië leven, maar ook in andere landen. Vooral in de Zuid-Chinese keuken worden veel zeldzame diersoorten gebruikt, waar natuurbeschermers geen vat op lijken te krijgen. Zo worden ze gebruikt als delicatesse, maar ook als wondermiddel tegen kanker of erectiestoornissen, onvruchtbaarheid en dat soort onzin. Hiervoor gebruiken ze o.a. neushoornpoeder, tijgerpenissen, de galblazen van beren en bloed van schildpadden. Doordat het economisch goed gaat met China, kunnen meer mensen zich deze wondermiddelen en delicatessen veroorloven en de vraag is daarom enorm gestegen. De prijzen worden dan ook hoger, waardoor er veel wordt gestroopt in natuurreservaten en het vervoerd wordt vanuit alle uithoeken van de wereld. Zeldzame of exotische diersoorten zijn vogelvrij verklaard en nergens meer veilig, zelfs soms niet eens meer in de dierentuin.

Onze beschaafde westerse landen doen het zeker wel beter toch?

We weten dat vlees niet gezond is en dierlijke eiwitten gemakkelijk vervangen kunnen worden door plantaardige eiwitten. We weten dat de Amazone wordt gekapt voor het veevoer (gen, mais en soja). We weten dat onze bio-industrie te veel mest produceert en voor een heel groot deel verantwoordelijk is voor klimaatopwarming, fijnstof, water en milieu verontreiniging….ja dat weten we…toch? Dan weten ook dat de bio-industrie een soort horror huis is voor dieren die altijd een natuurlijk instinct hebben en angst, stress en pijn kennen. Dat de bio-industrie niets anders betekent voor deze diersoorten dan verveeld in kleine hokken zitten, staart bijten, leven in het donker, castratie, oormerken, etc. welkom in The house of horror! Maar dan komt de bevrijding, je wordt uit je hok gesleurd, geschopt en geslagen de vrachtwagen in. Als je geluk hebt hoef je niet langer dan een dag op vee transport. En dan vol stress aangekomen bij het slachthuis, hoor je het gegil van je soortgenoten, angstzweet, de geur van bloed….angst, pijn en veel stress!

Een artikel van RTL Nieuws /Agnes de Goede maart 2017

Het grootste Belgische slachthuis ligt onder vuur nadat ‘weerzinwekkende beelden van onvoorstelbaar dierenleed’ naar buiten zijn gebracht. Het vlees van het slachthuis ligt ook in de schappen van zestig Nederlandse keurslagerij.

Op beelden die zijn gemaakt met een verborgen camera is te zien hoe varkens in het Vlaamse slachthuis worden geschopt en geslagen. Dieren worden levend opgetakeld. Sommige varkens krijgen elektrische schokken of hun keel wordt bij volle bewustzijn opengesneden waarna ze verdrinken in het bloedbad. Varkens die niet in staat zijn te lopen worden met kettingen rond de poten uit de vrachtwagen gesleept. Daarnaast is te zien hoe werknemers oormerken van levende varkens wegsnijden. Deze verhalen passeren regelmatig het nieuws en dit gebeurt overal wereldwijd.

Eten van baby’s

Op het internet zijn schokkende foto’s opgedoken waarop te zien is hoe bijgelovige mensen uit China dode baby’s koken om ze later als soep te benuttigen voor seksuele krachten. De baby soep zou goed zijn voor de uithoudingsvermogen en om presentaties in bed hoog te houden. Premature baby’s, doodgeboren kinderen en vooral meisjes zouden hiervoor gebruikt worden. Ondanks dat het nieuws waarschijnlijk niet waar is, griezelen we hiervan. Echter zijn deze baby’s al dood en ons slachtvee niet!

En voor de vleeseters

Of je nu biefstuk eet of karbonade, schorpioen of sprinkhaan, paard of schildpad, een tijger penis of lever…vlees is vlees.  Zou jij hier durven landen als je van een andere planeet zou komen? Leef je leven, leef bewust!

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen