Uitkijken voor gladheid en zeer dichte mist

Bouw Breda

Doordat de windsnelheid zo goed als nul is, is er overal in Nederland kans op mistvorming. De maximale zichtwaarden kunnen teruglopen tot 100m op grote schaal. Afhankelijk van hoeveel opklaringen er in de nacht aanwezig waren en hoe diep de mist is, kan het lokaal vriezen. De nadruk ligt hierbij op het oosten en zuidoosten van het land.

Trekt de mist op?

In het zuidoosten en oosten van Nederland temperaturen die vanmorgen lokaal kunnen zakken tot -2°C. In combinatie met de mist kan dit rijp taferelen opleveren. In de rest van het land temperaturen rond of net boven het vriespunt. In het noordwesten en op de Wadden temperaturen rond 4°C. Het is nog maar de vraag of de mist en lage bewolking zal kunnen gaan optrekken vandaag. In de noordelijke helft van het land lijkt het sowieso bewolkt te blijven. In de zuidelijke helft zijn de kansen op een zonnige namiddag groter, maar nog onzeker. Op de plaatsen waar de mist en lage bewolking niet kan optrekken blijft het killig koud vandaag, met maxima niet veel hoger dan 1-2°C. Op de andere plaatsen kan de temperatuur stijgen tot zo’n 5°C. Het blijft de hele dag droog, en op het noordwesten na is het zo goed als windstil.

Het weer bij jou in de buurt

Ook morgen en overmorgen is er lokaal vorst mogelijk. Ook de mist zal op sommige plaatsen weer aanwezig zijn. De zon krijgt het moeilijker op beide dagen, wat zorgt voor lage maximumtemperaturen. Het wordt niet warmer dan 2-3°C op de meeste plaatsen. Vanaf donderdag komen we in een dynamischer weertype terecht met toenemende wind en neerslagkansen en stijgende temperaturen.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen