spot_img

Verse aanvoer kerstbomen in Breda

Oh Denneboom.. Het is vrijdagochtend op de Rietdijk in Breda. De temperatuur is laag en de lucht is vochtig, wat voor een mistige ochtend in de Haagse Beemden zorgt. In dit grijze en witte landschap wordt af en aangereden met allerlei groens, de kerstboom is weer in het land. Omgeven door dauw en mist vindt er een af- en aanrijden plaats van vrachtwagens die kerstbomen leveren. Het was een pittige marathon, maar de kerstboom wint het van Sinterklaas, die vanaf deze zaterdag pas de Nederlandse bodem betreedt.

Commerciële aspect

De kerst staat al voor ons klaar en wacht met geduld tot wij zover zijn. Ook dit jaar zijn de bomen er weer op tijd bij. Gisteren werden de kerstbomen aangevoerd in Breda. Deze grote hoeveelheden zijn van een groothandel en dus niet voor individuele verkoop. Het bedrijf verkoopt ze door naar tuincentra en andere kerstboomverkoopplekken door heel Europa. Per jaar worden er ongeveer 2,5 miljoen kerstbomen gekocht in Nederland. De Nederlandse zilverspar wordt gekweekt in Drenthe, Overijsel, Gelderland en Noord-Brabant. Deze gebieden hebben de ruimte en de ideale omstandigheden voor de boomsoort. Tegenwoordig worden Nordmann-sparren steeds populairder over zilversparren in Nederlandse huishoudens, deze bomen komen echter vooral uit Duitsland en Denemarken.

Gat in de markt

De anderhalve maand waarin kerstbomen verkocht worden is van groot belang voor de economie. In deze korte periode wordt er in Nederland in de kerstbomen verkoop tussen de 75 en 100 miljoen euro omgezet. Waarvan de helft komt uit bomen die in Nederland een plekje krijgen.

Hoge kwaliteit

De kerstbomen op de Rietdijk zijn van erg hoge kwaliteit. In het algemeen is de gesteldheid van deze bomen al in topvorm, maar dit jaar is het zelfs nog een stukje beter. Het afgelopen seizoen is erg regenachtig geweest en we hebben weinig last gehad van nachtvorst, een gouden combinatie voor het kweken van naaldbomen. De sparren zijn door deze omstandigheden dit jaar extra glanzend en diep groener van kleur. Dat belooft iets moois in huis.

Lockdown

Met de nieuwe lockdown in zicht, zijn mensen waarschijnlijk weer meer in huis. Over het al gemeen zijn de wintermaanden de momenten om het gezellig in huis te maken. Het wordt eerder donker, het is vaker slecht weer en thuis met lichtjes, kaarsjes en een kerstboom zitten maakt het leven vaak wat leuker. De afgelopen jaren was het gezellig maken en leuk maken van je eigen huis des te belangrijker door de tijd die binnen gespendeerd werd. Dit jaar blijkt geen verandering op de nieuwe manier van de winter doorbrengen. De kerstboom is dan ook voor veel mensen een fijne traditie die deze jaren onmisbaar blijkt.

Verkoop

De grootschalige kerstbomen verkoop gaat dit weekend van start. De individuele verkoop van de bomen zal hier snel achteraan volgen. Over het algemeen wachten veel mensen met de kerstboom in huis halen tot na 5 december. Dit houdt ook in dat het weekend na het sinterklaasfeest er een massa verkoop van kerstbomen plaats vindt. Enkelen hebben er al een in huis staan, maar de rest wil allemaal zo snel mogelijk een mooie en gezellige boom in huis. Tot nu toe is de tweede kamer koploper. In de hal van het nieuwe gebouw staat een prachtige boom te schitteren. Heeft de boom in uw huis ook alweer een plekje?

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen