spot_imgspot_img

Kletsnatte zondag met stevige windstoten

De herfst slaat stevig toe op deze zondag. Het beloofd een verregende en winderige dag te worden. In de ochtend hebben de meeste delen van het land al uren van lichte regenval achter de rug. De minima liggen uitzonderlijk hoog, zoals tussen 7°C en 9°C.

Lokaal even veel neerslag als op een halve maand

Er staat vanochtend een matige tot krachtige zuidwestenwind met windstoten die met name aan de Kust kunnen oplopen tot 80km/h. In de voormiddag trekken er talloze buien en regengebieden Nederland binnen vanuit het westen. De regen intensiveert in de loop van de voormiddag. Tegen de middag kunnen de intensiteiten vrij hoog oplopen. Vanaf de middag draait de wind naar het westen en neemt deze tijdelijk wat af in sterkte. De temperaturen liggen daarbij rond 8°C. In de middag verplaatst het neerslaggebied met hoge intensiteit zich naar het zuidoosten. In de namiddag wordt het geleidelijk aan droger vanuit het noordwesten. Er staat een matige westenwind met windstoten tot 70km/h.

Vanavond windstoten tot 100km/h

Voor lang blijft het echter niet droog. In de avonduren, vanaf 19:00 trekken er stevige buien binnen met lokaal onweer, vanuit het noordwesten. Het grootste gevaar bij die buien zullen vooral de windstoten zijn. De windstoten kunnen tijdens buien lokaal oplopen tot 100km/h. Aan de Kust kunnen deze waarden zelfs nog hoger liggen. Het KNMI heeft alvast code geel afgekondigd voor de sterke wind. In het totaal valt er op deze zondag lokaal tot 40-50mm aan neerslag, dat is meer dan de helft van wat er normaal op een hele maand valt. De nadruk op de hoogste neerslagsommen ligt in het oosten van Nederland, met name in Gelderland.

De komende dagen gaat er geen neerslag meer vallen, met morgen kans op enkele opklaringen. Morgen maxima rond 7°C, dinsdag en woensdag lopen deze op tot 10-12°C, wat weer maar eens zeer zacht is voor de tijd van het jaar.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img