Klusmarkt voor vrouwelijke klussers

Mannen zijn fysiek sterker dan vrouwen en luisteren naar hun vrouw die iets meer inzicht heeft als het gaat om de inrichting of styling. Veel mannen boeit het eigenlijk ook niet zo hoe het er in huis uitziet, maar vrouwen zijn meer precies. Mannen willen wel graag hun vrouw gelukkig maken en vrouwen willen het graag gezellig maken. Hierdoor ontstaat vanzelf de man /vrouw rol, maar betekend niet dat het niet anders kan en sommige gevallen zelfs omgedraaid kan zijn.

Groen klussen is het nieuwe klussen

In principe kan iedereen klusjes in en om het huis fixen en er is niks zo leuk als je zelf het resultaat kan zien van je eigen creativiteit of inzet. Maar leg de ‘lat niet te hoog’ en begin niet spontaan bijvoorbeeld een keuken eruit te slopen, als je er geen ervaring mee hebt. Soms als dingen tijdens het klussen niet gaan, omdat je er geen ervaring mee hebt kunnen ook zeer frustrerend zijn, soms zelfs gevaarlijk. Maar dat betekent niet dat je nooit iets aan moet pakken, omdat je denkt het niet te kunnen. Veel informatie is namelijk te vinden op YouTube en ook in een bouwmarkt krijg je vaak goed advies. Als singel mag je gerust ook hulp vragen bij iemand die daar wel ervaring mee heeft, maar laat je niet verleiden om het vervolgens uit handen te geven, het is jouw projectje!

klusmarkt
Foto: Archief

De klusvrouw heeft ook zijn voordelen

Mannen stellen klusjes nog wel eens graag uit en vrouwen kunnen daar ongeduldig van raken. Om irritaties uit de weg te gaan is het dus beter dat de vrouw aan de klus begint en voorbereid…vaak komt de partner alsnog snel helpen. Het voordeel is van vrouwelijke klussers, dat ze vaak meer oog hebben op milieuvriendelijke materialen en verf. Ook zijn vrouwen in de tuin meer bezig met de indeling, maar ook de plantensoorten die goed zijn voor bijen en vlinders. Ook gebruiken ze eerder kruiden die ze later ook kunnen gebruiken voor het eten of beginnen bij weinig ruimte, toch nog eerder een moestuintje.

Klusmarkt voor vrouwelijke klussers?

Vrouwen zouden een grote rol kunnen spelen om duurzame bouwmaterialen aan te schaffen via Marktplaats (2e hands) of kringloop winkels, waarbij de man vaak al ‘afhaakt’ omdat het te veel moeite is of ze het inzicht niet hebben. Vrouwen zijn toch vaak net iets beter als het gaat om details, maar zien net iets eerder de mogelijkheden bij het gebruik van duurzame materialen. Ook kunnen vrouwen een tuin net meer kleur en geur geven, omdat ze vaak meer van bloemen houden en dat is alleen maar goed voor de bijen en insecten. Zij hebben vaak wel het geduld om biologische bloemenzaden op soort en kleur uit te zoeken en daar zouden mannen nog wat van kunnen leren. Vrouwen zijn dan ook bij het klussen een goede aanvulling en steeds meer vrouwen ook in de uitvoering.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen