spot_imgspot_img

Koningsdag in Breda trekt duizenden feestvierders

Vandaag is het weer Koningsdag, de dag waarop het hele land feestviert ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In Breda zijn er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De binnenstad staat vol met mensen die genieten van de zon en de feestelijke sfeer.

Kindervrijmarkt in het Valkenberg

De dag begon al vroeg met de kindervrijmarkt in het Valkenberg. Verkopers hadden hun kleedjes al op tijd uitgestald en veel bezoekers kozen ervoor om al voor het middaguur een rondje langs de kleedjes te wandelen. Het was gezellig druk en er was van alles te koop, van tweedehands speelgoed tot zelfgemaakte sieraden.

Optredens in de binnenstad

Ook in de rest van de binnenstad waren er genoeg activiteiten te vinden. Op verschillende podia waren er optredens van lokale artiesten en dj’s. Er was voor ieder wat wils, van Nederlandstalige muziek tot techno en house. Ook waren er diverse kraampjes met eten.

Afgesloten straten en drukte

Door de drukte waren een aantal straten afgezet in de binnenstad en was het verkeer gehinderd. Veel mensen waren op weg naar het 538 Koningsdag festival, dat om 12:00 uur begon. Het festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers en is dan ook volledig uitverkocht. Er worden vandaag maar liefst 40.000 feestvierders verwacht op het festivalterrein.

Statiegeld
© NieuwsVandaag

Uiteraard is er op Koningsdag ook aandacht voor veiligheid en handhaving. De politie en beveiliging hielden een oogje in het zeil om alles in goede banen te leiden.

Volle terrassen

Met het zonnige weer zaten alle terrassen in de binnenstad helemaal vol. Mensen genoten van een biertje of wijntje in de zon en keken naar de feestelijke optochten die door de straten trokken. Er hing een gezellige sfeer en iedereen leek in een feeststemming te zijn.

Koningsdag in Breda

Al met al was Koningsdag in Breda een groot feest. Met de zon die volop scheen en de gezellige sfeer in de stad was het een dag om niet snel te vergeten. De kindervrijmarkt, optredens, het 538 Koningsdag festival en de volle terrassen zorgden voor een geslaagde dag voor jong en oud. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op deze manier Koningsdag vieren!

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img