Koud met stijgende kansen op smeltende sneeuw

Deze ochtend trekken er nog enkele buien van het westen naar het oosten over Nederland. Tegen negen uur verlaten de meeste buien het land via het oosten. De temperaturen liggen tussen 3°C in het binnenland en 5°C aan de kust.

Licht winters front vanuit het westen

Ook vandaag weer verloopt de dag grotendeels bewolkt. In de ochtend zijn er hier en daar nog enkele opklaringen mogelijk. Maar al snel komt er vanaf het westen nog meer bewolking binnendrijven. Rond de middag bereikt het occlusiefront het westen van het land. Door het nog relatieve zeewater zijn er vooral aan de kust grote neerslagsommen mogelijk, tot 30mm, mogelijk meer. Rond de middag liggen de temperaturen rond 4°C. Als het front verder doortrekt naar het binnenland kan de regen transformeren naar smeltende sneeuw, de temperatuur zakt daarbij daar 2-3°C. De grootste kansen op smeltende sneeuw zijn weggelegd voor het oosten in de avondperiode.

Sneeuwkansen in het weekend

Vanaf vannacht komen er een klein lagedrukgebiedje in de buurt van Nederland te liggen. De positie en sterkte van dit lagedrukgebiedje is echter nog onzeker. Dat is waarom ook de neerslagverwachtingen en de daaraan gekoppelde sneeuwkansen nog uiterst onzeker zijn. Sneeuw zal waarschijnlijk een lokaal fenomeen zijn. Een sneeuwdek kan tijdelijk gevormd worden. De grootste kans op sneeuwval lijkt voorlopig weggelegd voor de zuidelijke helft van Nederland. Maar zoals reeds gezegd is de onzekerheid groot. Morgen meer info hierover!