spot_imgspot_img

Koude Koningsdag verwacht met mogelijk regen in het zuidwesten

Het is tijd om je warm aan te kleden voor Koningsdag dit jaar, want volgens WeerOnline zullen de temperaturen lager zijn dan tijdens Nieuwjaarsdag. Meteoroloog Berend van Straaten waarschuwt voor koude temperaturen, vooral tijdens Koningsnacht, met temperaturen rond het vriespunt in een groot deel van Nederland. Feestvierders en verkopers op de vrijmarkten wordt geadviseerd om zich warm aan te kleden en een winterjas mee te nemen. Hoewel de temperatuur in de loop van Koningsdag zal stijgen naar 10 tot 15 graden, wordt er ook verwacht dat er mogelijk regen zal zijn in het (zuid)westen van het land in de tweede helft van de middag en avond.

Koude start tijdens Koningsnacht

Voor degenen die van plan zijn om Koningsnacht door te brengen met festiviteiten of de vrijmarkt te bezoeken, is het belangrijk om voorbereid te zijn op koude temperaturen. Volgens WeerOnline wordt het droog maar koud tijdens Koningsnacht, met temperaturen rond het vriespunt in veel delen van Nederland. Een winterjas, warme kleding en misschien zelfs handschoenen en een muts zijn aanbevolen om warm te blijven.

Op Koningsdag zelf wordt verwacht dat de temperatuur iets hoger zal zijn, met temperaturen net boven het vriespunt in de vroege ochtend. Toch blijft het fris en wordt aangeraden om je warm aan te kleden met lagen, zodat je je kunt aanpassen aan de veranderende temperaturen gedurende de dag.

Regen in het zuidwesten

Hoewel er goed nieuws is voor degenen die van plan zijn om een kleedje neer te leggen op de vrijmarkt, omdat er weinig wind wordt verwacht op Koningsdag, zal de bewolking toenemen naarmate de ochtend vordert. In de tweede helft van de middag en avond neemt de kans op neerslag toe, vooral in het (zuid)westen van Nederland.

Komt mogelijk regen en hoewel op veel plaatsen in het land de regen pas later op de avond of in de nacht naar vrijdag wordt verwacht, is het toch verstandig om een regenjas of paraplu mee te nemen als je van plan bent om buitenactiviteiten te ondernemen tijdens Koningsdag.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img