spot_imgspot_img

Koude ochtend gevolgd door stralende dag

Het weer in het nieuws blijft dag na dag dezelfde toer op te gaan, ook vandaag start de dag weer met temperaturen onder het vriespunt. Doordat de wind in de noordelijke helft van het land volledig wegvalt, kunnen de temperaturen daar stevig zakken. De minima bereiken op grote schaal -4°C, lokaal tot -7°C.

Wolkeloze dag met maximaal aantal zonuren

In de rest van het land liggen de minima eerder in de buurt van -2°C doordat er meer wind aanwezig was. De zon komt vandaag rond kwart na zeven op, de dagen zijn duidelijk aan het lengen. Vanaf dat de zon opkomt schieten de temperaturen de hoogte in. Ze zullen iets hoger eindigen dan gisteren, maxima rond 7°C. Er staat een lichte oostenwind in de zuidelijke helft van het land, elders is het zo goed als windstil. Ondanks dat het weernieuws vrij eentonig is, is het toch vrij uitzonderlijk. De eerste 6 dagen van maart waren nog nooit zo zonnig, en we streven af op de zonnigste eerste decade van maart ooit gemeten.

Ook de rest van de week blijft het volledig droog met een overvloed aan zon. Morgenochtend temperaturen rond -1°C en maxima rond 8-9°C. De minima en maxima blijven stijgen. Vrijdag liggen de maxima rond een aangename 14°C met nog steeds veel zon. De vorst gaat er vanaf donderdag uit.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img